San o malom kafeu, pub-u ili restoranu sanjaju mnogi, najhrabriji se usude da krenu u ostvarenje tog sna, pitanje je samo koliko ozbiljno shvataju ovaj, ni malo lak, posao. Nekoliko je koraka, koje treba napraviti, da se ovaj san ostvari. Kao prvo treba se odlučiti za smer tj. koji tip ugostiteljskog objekta pokrenuti. U moru mogućnosti treba imati na umu da je kraft pivarstvo u usponu i da se smatra da će se za kratki vremenski period udvostručiti broj malih pivara, a i velikih pivopija. Kraft pivarstvo je hit u svetu, ne samo kod nas. Baš zato je pub ili pivnica pravi izbor. Kafića i restorana je zaista mnogo i teško je “ugurati” se i dokazati među onima koji postoje već godinama. Pivnica i pub-ova ipak nema toliko i lakše je naći svoje “mesto pod suncem” i mali ušuškani lokal, na nekom prometnom uglu. Posle pronalaženja prostora, lokala, potrebno ga je opremiti. Prva greška je da se veliki deo novca potroši u nameštaj tj. enterijer. Naravno, svaki posetilac voli da uđe i bude iznenađen lepotom prostora, ali ako mu donesete toplo pivo, na plus trideset i pet u hladu, džaba vam dobar enterijer. Novac koji ste planirali da date za, na primer, plazma televizor preusmerite na točilicu za pivo. Oprema je nešto na šta treba obratiti pažnju. Ako nećete koristiti polovne čaše, nemojte koristiti ni polovne točilice za pivo. Prednost novih točilica za pivo u odnosu na polovne, kojih je na tržištu veoma mnogo, je u tome što znate tačno koliko su i pod kojim uslovima radile i kako su održavane. Zamka je upravo u tome da svako od nas želi da uštedi, ali ima opreme na kojoj se ne sme štedeti. Televizor može biti polovan, ali točilica za pivo mora da bude nova. Europlus system D.O.O. iz Beograda se bavi uvozom najkvalitetnije opreme za ugostiteljstvo. Pored točilica za pivo kod njih možete pronaći i kegove i potrebnu opremu za pivo. Pivo je kvarljiva roba, zahteva pažljivo čuvanje, na tamnom mestu sa određenom temperaturom. Pored toga pivo zahteva određenu temperaturu serviranja. Temperatura služenja piva se razlikuje od piva do piva. Neka lager piva se služe na temperaturi 0°C, dok ima piva koja se služe vruća, kao čaj. Odabirom polovnih točilica ne možete sa sigurnošću obezbediti sve ove uslove čuvanja i serviranja piva. Ovde se ne radi samo o nezadovoljnom gostu, kome je servirano pivo pogrešne temperature, ovde se radi o tome da pivo može da se pokvari i da se gost, koji je konzumirao pokvareno pivo, razboli. Šteta u tom slučaju ne može da se izmeri novcem. U velikom broju slučajeva ulaganje u dobru, novu, kvalitetnu opremu je garancija za dug opstanak na tržištu. Uložiti u nove točilice isplatiće se veoma brzo, dok ušteda u samom startu može da dovede do katastrofalnog ishoda i do propasti celog biznisa. Nije tako strašno ni ako u samom startu nemate veliki izbor piva, koliko je nedopustivo da pivo koje imate ne tretirate na pravi način. Ako se pokaže da pivo koje točite nije određenog kvaliteta, koji ima u pivari, ni poslovni partner – pivar, neće hteti da sarađuje i da vam isporučuje pivo.
Nova, kvalitetna oprema je dostupna, ima je kod nas u Srbiji, u Beogradu – Europlus system D.O.O. Za sve informacije i pitanja na raspolaganju je njihov telefon +381.63.84.73.796, a možete se informisati putem mail-a info@tocilice.rs.