ČIPS OD BANANE Zdrava grickalica uz pivo

čips od banane i pivo

Čips od banane je zdrava grickalica koju možete da grickate uz pivo, a naš savet vam je da uz čips od banane odaberete pšenično pivo.

Volite pivo, a isto tako obožavate i grickalice, a ipak ste svesni situacije da ovo može da utiče na vašu liniju.

Ne očajavajte jer postoji bezbroj načina da odlično uparite zdrave grickalice sa vašim omiljenom brendom piva i da na taj način održite vitku figuru.

Čips od tikvica odlično se uklapa uz lager

U poslednje vreme sve je popularniji čips od tikvica, koji možete da napravite i kod kuće.

Nije vam potrebno puno umeća, a ono što treba da uradite jeste da na tanke kolutove isečete tikvice, posolite, uvaljate u brašno i pečete ih do željene preplanulosti. Nakon što ih izvadite iz ulja, stavite ih na papir da upije suvišnu masnoću.

Ukusan i hrskav čips od tikvica, kako topao, tako i hladan, servirajte s grčkim sosom i čašom Jelen piva.

Sušena jabuka najbolje ide uz stout

Sve je popularniji i čips od jabuka, koji je za razliku od tikvica sladak.

Ova zdrava alternativa uobičajenim slatkišima i brzoj hrani zavaraće glad i ojačaće vaš imuni sistem, a idealna je i za grickanje uz stout pivo.

Ukoliko su jabuke začinjene cimetom, Guinness pivo će dobiti novu dimenziju ukusa. Ako vas mrzi da pravite sušene jabuke, možete ih kupiti u marketima i prodavnicama zdrave hrane.

Čips od banane i pšenično pivo

I čips od banane je veoma ukusna, niskokalorična, a istovremeno i zdrava hrana.

Mnogi ga biraju kada su na dijeti ili žele izgubiti nekoliko suvišnih kilograma. Ovaj čips sadrži veliku količinu magnezijuma što poboljšava rad srca.

Čips od banane se odlično slaže sa Hoegaarden pivom, koje ima mekoću, kremast ukus i nešto bleđu boju, a specijalni kvasac daje mu blagu aromu banane i specifičnu aromu karanfilića.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PAMETNO KUPITE: Staropramen pivo

Staropramen pivo je klasičan predstavnik češke pivarske škole, koji se proizvodi po recepturi staroj više od 150 godina i uz pomoć moderne tehnologije.

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike