Lageri i sendviči

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez pogovora prihvata kao idealna kombinacija, onda su to sendviči i pivo. Svojom raznovrsnošću koja je gotovo beskonačna, sendviči odlično idu uz pivo, koje sa svoje strane takođe nudi veliki broj stilova i ukusa. Od najjednostavnijih verzija, do hedonističkih vrhunaca, sendviči i pivo mogu zadovoljiti svačiji ukus.

I ovde važi osnovno pravilo da uz lakše sendviče ide i lakše pivo, a uz one teže i snažnije jača piva. Lageri su svakako izbor koji će ići uz većinu sendviča. Kako se leti ne jede masno i teško meso i u sendvič treba birati krtinu. Od priloga za leto treba birati one priloge koji hlade, ali ako ne možete bez pikantne hrane onda su i ljute papričice dozvoljene, svakako će hladni lager “ugasiti požar”.

Hleb ili neko drugo, oblikom prilagođeno pecivo, meso i brojne vrste mesnih prerađevina, sirevi, pavlaka, puter, majonez, senf, kečap, zelena salata, crni luk, ljuta ili obična papričica, kupus, paradajz, kiseli krastavci, riba, različiti prelivi, samo neki su od sastojaka na dugačkoj listi kandidata za dobar i ukusan sendvič.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Caruso

Od nedavno na beogradskoj gastro sceni je prisutan restoran, pod imenom Caruso, a koji uzburkao restoransku scenu naše prestonice. Naime,

Restoran Prime

Restoran Prime nalazi se u okviru hotela Crowne Plaza Beograd, na Novom Beogradu, i predstavlja najbolji način da upoznate modernu

PIVO Estrella Damm

PIVO – Estrella Damm

Pivo Estrella Damm je pravi je izbor za sve ljubitelje piva, koji žele da popiju autentično i izvorno špansko pivo.

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.