Meso fazana priziva India pale ale

U ovoj lovačkoj kombinaciji mi bi vam sugerisali da se savršen par piva i hrane može postići uz meso divljači i adekvatno pivo

Zašto uz divljač piti vino, kada postoje ukusi koji će se mnogo bolje složiti, a koji se mogu naći u robusnijim pivima? U ovoj lovačkoj kombinaciji mi bi vam sugerisali da se savršen par sa divljači može postići uz adekvatno pivo. Mišljenja smo da nećete pogrešiti ako se opredelite za India pale ale.

Valja istaći da je fazan je poznat lovački delikates. Radi se o jednoj plemenitoj ptici koja primarno obitava na prostorima Panonske nizije, ali u novije vreme često se nalazi i u uzgoju.

Ukoliko imate prilike da kupite fazana, probajte da ga pripremite na najlakši način, odnosno da ga ispečete pod folijom i servirate uz prženi slaninu, sa pire krompirom i sosom od belog luka. Uz ovaj obrok vam savetujemo da probate IPA pivo, jer jačina ovog piva daje savršen balans ukusu mekanog i finog mesa ptice. Ukoliko ne možete da kupite fazana ili da ga recimo ulovite, potražite ovo popularno jelo ili slično pripremljena jela u restoranima koji služe divljač i lovačku hranu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Blagodeti hmelja

Češka je smatrana za jednu od zemalja u kojoj pivo nije samo piće, nego i deo kulture. Tokom srednjeg veka

Restoran Ambar

Ambar je prvi moderni, internacionalni lanac restorana Balkanske kuhinje. Na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, Ambar kombinuje tradiciju

Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u

Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran

Restoran Đerdan

Izvanredan položaj, prijatan ambijent, autentična atmosfera kućne topline, diskretan šarm, sklad starih dobrih tradicija srpskih domaćina i modernih ugostiteljskih vremena

Valjevsko pivo i “Hajdučki dani”

Turistička organizacija opštine Bogatić ovog vikenda organizuje u Crnoj Bari manifestaciju “Hajdučki dani”. Manifestacija počinje u petak 03.08.2018. godine u

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.