Svinjsko pečenje traži tamna piva

U moru različitih stilova piva, tamni stilovi uspevaju najviše da doprinesu ukusu pečenja i naša je preporuka da isprobate ovu slatko – slanu kombinaciju

Pečenje je jedno od glavnih jela naše kulture. Najviše se konzumira na veseljima i slavama. Baš zbog toga mi vas savetujemo da uparite ovo jelo sa pivom dostojnog karaktera.

Kada se radi o stilovima piva, uz pečenje, najbolje se uparuje tamnija strana pivskog spektra. Sigurni smo da se uz dobro pripremljeno svinjsko pečenje nećete pogrešiti ako se opredelite za Black Ale i Brown Porter. Note kafe ili tamne čokolade, dobijene kombinacijama prženog ječma, odnosno slada kod tamnih stilova donose savršen balans između slatko – slanih ukusa ove odlične kombinacije.

Mi vas savetujemo da isprobate ovakvu, ili sličnu kombinaciju, čim budete imali priliku, i naravno da nam kažete svoje mišljenje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Trattoria pizzeria Amici

Trattoria pizzeria Amici, nalazi se u Beogradu, ušuškana u Karađorđevom parku i predstavlja pravo mesto za ljubitelje italijanske hrane. Veliki

Pivara Zebrew

Oni su pivski nomadi, odnosno gypsy pivara koja svoje pivske specijalitete priprema na različitim lokacijama u Beogradu, a po sopstvenim

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.