Svinjsko pečenje traži tamna piva

U moru različitih stilova piva, tamni stilovi uspevaju najviše da doprinesu ukusu pečenja i naša je preporuka da isprobate ovu slatko – slanu kombinaciju

Pečenje je jedno od glavnih jela naše kulture. Najviše se konzumira na veseljima i slavama. Baš zbog toga mi vas savetujemo da uparite ovo jelo sa pivom dostojnog karaktera.

Kada se radi o stilovima piva, uz pečenje, najbolje se uparuje tamnija strana pivskog spektra. Sigurni smo da se uz dobro pripremljeno svinjsko pečenje nećete pogrešiti ako se opredelite za Black Ale i Brown Porter. Note kafe ili tamne čokolade, dobijene kombinacijama prženog ječma, odnosno slada kod tamnih stilova donose savršen balans između slatko – slanih ukusa ove odlične kombinacije.

Mi vas savetujemo da isprobate ovakvu, ili sličnu kombinaciju, čim budete imali priliku, i naravno da nam kažete svoje mišljenje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu

Pivo bez hmelja

Ako su ljudi pristali na burgere bez mesa, sigurno će pristati i na pivo bez hmelja – nada se Čarls

Restoran Na ćošku

Restoran Na ćošku je restoran moderne internacionalne kuhinje, a koji se nalazi na ćošku. Na lokaciji sa respektabilnom ugostiteljskom tradicijom,

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.