Uz čvarke obavezno pšenično pivo

Ovo je interesantna kombinaciju u kojoj se pronalazi pravi balans između slanih i kiselih nota, ali i savršen par rustičnog jela i bogatog ukusa

Zašto uz čvarke jesti hleb, kada možete piti pivo? A možda oba? Zasigurno je to da su čvarci jedno od najpopularnijih jela na prostorima na kojima živimo. Velika verovatnoća da ste ih baram jednom probali ako ste rođeni na području Balkana.

Čvarci su više poput grickalice koju jedete dok gledate neku utakmicu. Stoga vas mi savetujemo da sledeći put, umesto kikirikija, odaberete čvarke. Uz čvarke, najbolja opcija jeste hladno pšenično pivo. Jer nema ništa bolje od uživanja u utakmici uz čvarke i hladno pivo.

Ako imate mogućnost najbolje je da ih sami napravite, mada moramo priznati da ni kupovni nisu toliko loši, ako naravno znate prave domaće mesare u komšiluku.

Dodali bi za kraj da pri ovoj kombinaciji jedino morate da pazite da ne preterate, jer su čvarci i pšenično pivo „kalorijska bomba“.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivom protiv peruti

Zaboravite na skupe šampone za kosu čiji proizvođači tvrde da će vas rešiti problema zvanog perut. Sve što vam je

33. Dani Piva u Zrenjaninu

Od 27.08. do 02.09.2018. godine održaće se Dani Piva u Zrenjaninu. Kako je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio na više lokacija

Verovali ili ne

– Zanimljivo je koliko dugo traje običaj Medenog meseca, na koji mladenci idu posle venčanja. Običaj traje već oko 6000

Kabinet Taproom

Kabinet Taproom

Na oko 40 kilometara od Beograda, podno Avale, u mestu Nemanikuće, nalazi se pivara Kabinet. Pivara Kabinet je prva srpska

Banjalučki ćevap

Odmah nadomak samog centra Novog Sada, u Gajevoj ulici, nalazi se jedan lokal koji je nadaleko poznat po svojim specijalitetima

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.