Pale ale i Francuska supa, na srpski način

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska supa sa lukom nadaleko je poznato jelo i odavno je prešla granice Francuske i suvereno zagospodarila svetskim restoranima. Način pripreme je jednostavan, a mi smo se opredelili za neznatno modifikovan recept, uz koji ćemo poslužiti pivo. Radi se o francuskoj supi sa lukom, ali uz dodatak piletine, odnosno o verziji prilagođenoj srpskom načinu pripreme. Ovu supu možete napraviti i kod kuće, ali mi bi vam predložili da je naručite u nekom restoranu, koji je verziran za pripremu ovog jela i naravno uparite je sa pivom. Pivo u ovoj kombinaciji dovodi do izražaja jedinstvene note karamelizovanog luka i kremastog topljenog sira. Naravno, uz ovo jelo najbolje ide neki Pale ale, ali nećete ni pogrešiti ako se opredelite za Brown ale. U ovoj interesantoj, i sve popularnijoj supi po srpskim restoranima, nalazi se i piletina, te nećete pogrešiti ukoliko poručite bilo koji od ova dva stila. Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a Pale ale ili Brown ale dodatno će doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

Mamurluk dug četiri dana

Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.