Pale ale i Francuska supa, na srpski način

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska supa sa lukom nadaleko je poznato jelo i odavno je prešla granice Francuske i suvereno zagospodarila svetskim restoranima. Način pripreme je jednostavan, a mi smo se opredelili za neznatno modifikovan recept, uz koji ćemo poslužiti pivo. Radi se o francuskoj supi sa lukom, ali uz dodatak piletine, odnosno o verziji prilagođenoj srpskom načinu pripreme. Ovu supu možete napraviti i kod kuće, ali mi bi vam predložili da je naručite u nekom restoranu, koji je verziran za pripremu ovog jela i naravno uparite je sa pivom. Pivo u ovoj kombinaciji dovodi do izražaja jedinstvene note karamelizovanog luka i kremastog topljenog sira. Naravno, uz ovo jelo najbolje ide neki Pale ale, ali nećete ni pogrešiti ako se opredelite za Brown ale. U ovoj interesantoj, i sve popularnijoj supi po srpskim restoranima, nalazi se i piletina, te nećete pogrešiti ukoliko poručite bilo koji od ova dva stila. Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a Pale ale ili Brown ale dodatno će doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Na tragu Pivske dijete

Možda vest deluje čudno, no istraživači na Državnom univerzitetu u Oregonu mišljenja su da pivo može pomoći u smanjenju kilograma.

irski gulaš

PIVO U KULINARSTVU – Irski gulaš

U irski gulaš se dodaje crno pivo, najbolje neki staut, ali i suve šljive. Idealan prilog uz ovo jelo je krompir pire ili testenina, a nakon njega je obavezan jedan Guinness, kao kruna odličnog ručka.

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja