Pale ale i Francuska supa, na srpski način

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska supa sa lukom nadaleko je poznato jelo i odavno je prešla granice Francuske i suvereno zagospodarila svetskim restoranima. Način pripreme je jednostavan, a mi smo se opredelili za neznatno modifikovan recept, uz koji ćemo poslužiti pivo. Radi se o francuskoj supi sa lukom, ali uz dodatak piletine, odnosno o verziji prilagođenoj srpskom načinu pripreme. Ovu supu možete napraviti i kod kuće, ali mi bi vam predložili da je naručite u nekom restoranu, koji je verziran za pripremu ovog jela i naravno uparite je sa pivom. Pivo u ovoj kombinaciji dovodi do izražaja jedinstvene note karamelizovanog luka i kremastog topljenog sira. Naravno, uz ovo jelo najbolje ide neki Pale ale, ali nećete ni pogrešiti ako se opredelite za Brown ale. U ovoj interesantoj, i sve popularnijoj supi po srpskim restoranima, nalazi se i piletina, te nećete pogrešiti ukoliko poručite bilo koji od ova dva stila. Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a Pale ale ili Brown ale dodatno će doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora