Pale ale i Francuska supa, na srpski način

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska supa sa lukom nadaleko je poznato jelo i odavno je prešla granice Francuske i suvereno zagospodarila svetskim restoranima. Način pripreme je jednostavan, a mi smo se opredelili za neznatno modifikovan recept, uz koji ćemo poslužiti pivo. Radi se o francuskoj supi sa lukom, ali uz dodatak piletine, odnosno o verziji prilagođenoj srpskom načinu pripreme. Ovu supu možete napraviti i kod kuće, ali mi bi vam predložili da je naručite u nekom restoranu, koji je verziran za pripremu ovog jela i naravno uparite je sa pivom. Pivo u ovoj kombinaciji dovodi do izražaja jedinstvene note karamelizovanog luka i kremastog topljenog sira. Naravno, uz ovo jelo najbolje ide neki Pale ale, ali nećete ni pogrešiti ako se opredelite za Brown ale. U ovoj interesantoj, i sve popularnijoj supi po srpskim restoranima, nalazi se i piletina, te nećete pogrešiti ukoliko poručite bilo koji od ova dva stila. Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a Pale ale ili Brown ale dodatno će doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Chez Nik

Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Sjajnu kafu i doručak za uspešan početak dana, izbor

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Dani hmelja u Bačkom Petrovcu

Tradicionalna manifestacija "Dani hmelja" će ove godine biti održani 10. avgusta u Bačkom Petrovcu, u organizaciji Petrovec doo. Gostima manifestacije

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike