Pale ale i Francuska supa, na srpski način

Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a pivo će dodatno doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa

Francuska supa sa lukom nadaleko je poznato jelo i odavno je prešla granice Francuske i suvereno zagospodarila svetskim restoranima. Način pripreme je jednostavan, a mi smo se opredelili za neznatno modifikovan recept, uz koji ćemo poslužiti pivo. Radi se o francuskoj supi sa lukom, ali uz dodatak piletine, odnosno o verziji prilagođenoj srpskom načinu pripreme. Ovu supu možete napraviti i kod kuće, ali mi bi vam predložili da je naručite u nekom restoranu, koji je verziran za pripremu ovog jela i naravno uparite je sa pivom. Pivo u ovoj kombinaciji dovodi do izražaja jedinstvene note karamelizovanog luka i kremastog topljenog sira. Naravno, uz ovo jelo najbolje ide neki Pale ale, ali nećete ni pogrešiti ako se opredelite za Brown ale. U ovoj interesantoj, i sve popularnijoj supi po srpskim restoranima, nalazi se i piletina, te nećete pogrešiti ukoliko poručite bilo koji od ova dva stila. Budite sigurni da je ovo interesantna kombinacija, a Pale ale ili Brown ale dodatno će doprineti ukusu i mirisu ovog delikatesa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1