Poručite riblju čorbu i lager pivo

Zbog čega uz ribu i riblju čorbu služiti samo bela vina, kada postoji veliki broj lagera na našem tržištu, a koji se savršeno slažu uz rečnu ribu i jela od rečne ribe

Riblja čorba, staro domaće jelo koje je već odavno postalo, tako reći i internacionalno, a koje se poslužuje na dunavskim čardama, restoranima domaće kuhinje, pa sve do najelitnijih restorana. Ovo jelo je opstalo i svakodnevno nadmašuje svačija očekivanja.

Postoje razne recepture pripreme riblje čorbe i još više različitih načina posluživanja. Jedino što se nikada ne menja jeste to uz šta se ovo jelo jede. Riblja čorba se obavezno jede, odnosno poslužuje uz hleb ili široke rezance. Uz ovakav način posluživanja idealno će se uz riblju čorbu upariti hladan lager. Imajte na umu, da po pravilima gastronomije, nikada nećete pogrešiti ukoliko uz prepoznatljivo jelo uparite prepoznatljiv stil piva. 

Baš iz tog razloga predložili bi vam da probate riblju čorbu, serviranu uz široke rezance, u kombinaciji sa hladnim lagerom i sigurni smo da ćete pronaći savršen par.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo i zdravlje

Jedna od najrasprostranjenijih bolesti na svetu i jedna od najopasnijih bolesti jeste dijabetes, ali izgleda da vam pivo može poprilično

Zbog čega volimo pivo

Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga Većini ljudi je

Restoran Tribeca

U samom srcu Beograda, nalazi se Tribeca, restoran koji odiše toplinom i dugom tradicijom. Tribeca svakodnevno privlači velik broj sugrađana,

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.