Idealan par – Crna čokolada i tamno pivo

Jedinstvene arome, jake note kakaa i gorčina koju nosi crna čokolada najbolje se slažu uz neki robusni tamni stout ili porter

Kada kažemo čokolada, kažemo vrlo širok pojam, jer postoji mnogo različitih vrsta čokolade. Od mlečnih, pa sve do crnih i svaki poznavalac će priznati da je izbor velik. Ovog puta baziraćemo se na  crnoj čokoladi, jer smatramo da je baš ova čokolada najfinija. Osim što je najfinija, crna čokolada sa sobom nosi najviše ukusa i karaktera.

Ako malo bolje pogledamo, pivo i čokolada imaju nešto zajedničko. A to je da ih svi vole. Zbog toga uz crnu čokoladu treba upariti dobro pivo, a koje će mu biti ravnopravan par. Za ovu priliku predlažemo da je tamno pivo, odnosno porter ili stout najbolje.

Ako ste baš želite da istražujete, a da ne lutate, mi vam predlažemo da se opredelite za jedan od podstilova stouta, odnosno za milk stout. Ova kombinacija će vas vratiti u detinjstvo, osećaćete se kao dete koje jede kolač uz čašu mleka.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Zbog čega volimo pivo

Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga Većini ljudi je

Pivara Salto

Kao lokalna beogradska kraft pivara nemaju određenu ciljnu grupu, već žele da svojim kvalitetom jednostavno vežu ljude uz sebe  

Restoran Kalemegdanska terasa

Kalemegdanska terasa je jedan od retkih beogradskih ugostiteljskih objekata koji od svog nastanka, sada već dalekih tridesetih godina prošlog veka,