Idealan par – Crna čokolada i tamno pivo

Jedinstvene arome, jake note kakaa i gorčina koju nosi crna čokolada najbolje se slažu uz neki robusni tamni stout ili porter

Kada kažemo čokolada, kažemo vrlo širok pojam, jer postoji mnogo različitih vrsta čokolade. Od mlečnih, pa sve do crnih i svaki poznavalac će priznati da je izbor velik. Ovog puta baziraćemo se na  crnoj čokoladi, jer smatramo da je baš ova čokolada najfinija. Osim što je najfinija, crna čokolada sa sobom nosi najviše ukusa i karaktera.

Ako malo bolje pogledamo, pivo i čokolada imaju nešto zajedničko. A to je da ih svi vole. Zbog toga uz crnu čokoladu treba upariti dobro pivo, a koje će mu biti ravnopravan par. Za ovu priliku predlažemo da je tamno pivo, odnosno porter ili stout najbolje.

Ako ste baš želite da istražujete, a da ne lutate, mi vam predlažemo da se opredelite za jedan od podstilova stouta, odnosno za milk stout. Ova kombinacija će vas vratiti u detinjstvo, osećaćete se kao dete koje jede kolač uz čašu mleka.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Balkan ekspres

Na samoj obali Dunava, podno Petrovaradinske tvrđave, nalazi se restoran Balkan ekspres. Ovaj restoran postoji već više od 20 godina,

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.