Koje pivo odabrati uz dimljene kobasice

Note dima i snažan ukus mesa najviše dolaze do izražaja uz jako  zahmeljena piva ili pivo sa dodatim voćem

Pored slanine i čvaraka, dimljene kobasice predstavljaju deo istorije, ali gastro-kulture naroda sa Balkanskog poluostrva. Postoje razni načini pravljenja dimljenih kobasica, u zavisnosti od regiona, ali svaki od njih ima nešto zajedničko, a to je da se odlično slažu uz pivo.

Kobasice i pivo se odlično slažu i generalno je mišljenje da ne postoji bolji par u slaganju piva i hrane. Objektivno gledano, skoro svaki stil piva dobro ide u ovoj kombinaciji, no postoje određeni stilovi i podstilovi koji dovode celu priču na neki viši nivo.

Ako želite da okusite nešto jedinstveno, mi vas savetujemo da se opredelite za IPA. Ovaj stil piva nosi sa sobom savršeni balans gorčine i ukusa hmelja. Ako se osećate pomalo egzotično, možete probati i Belgijski Dubbel. Ovaj stil sa sobom nosi jake note voća, uz sladak ukus, a koji će se neverovatno složiti uz robusan ukus dimljene kobasice. Šta god da izaberete, jedno je sigurno, niste pogrešili, jer kobasice i pivo idealan su par.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

birra moretti

PIVO – Birra Moretti

Pivo Birra Moretti je fini italijanski lager, koji ima sve odlike jednog mediteranskog laganog piva.

Pivo bez hmelja

Ako su ljudi pristali na burgere bez mesa, sigurno će pristati i na pivo bez hmelja – nada se Čarls

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.