Note dima i snažan ukus mesa najviše dolaze do izražaja uz jako zahmeljena piva ili pivo sa dodatim voćem
Pored slanine i čvaraka, dimljene kobasice predstavljaju deo istorije, ali gastro-kulture naroda sa Balkanskog poluostrva. Postoje razni načini pravljenja dimljenih kobasica, u zavisnosti od regiona, ali svaki od njih ima nešto zajedničko, a to je da se odlično slažu uz pivo.
Kobasice i pivo se odlično slažu i generalno je mišljenje da ne postoji bolji par u slaganju piva i hrane. Objektivno gledano, skoro svaki stil piva dobro ide u ovoj kombinaciji, no postoje određeni stilovi i podstilovi koji dovode celu priču na neki viši nivo.
Ako želite da okusite nešto jedinstveno, mi vas savetujemo da se opredelite za IPA. Ovaj stil piva nosi sa sobom savršeni balans gorčine i ukusa hmelja. Ako se osećate pomalo egzotično, možete probati i Belgijski Dubbel. Ovaj stil sa sobom nosi jake note voća, uz sladak ukus, a koji će se neverovatno složiti uz robusan ukus dimljene kobasice. Šta god da izaberete, jedno je sigurno, niste pogrešili, jer kobasice i pivo idealan su par.