Uz paprikaš samo stout pivo

O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno spreman od ovčetine, jagnjetine ili govedine, o najboljem načinu pripreme.  U svakom slučaju, uz meso i povrće mnogi kuvari predlažu i dodavanje nekog dobrog irskog stouta. Nije teško pogoditi da je Guinness gotovo redovan izbor. U slučaju da želite sami da napravite ovaj specijalitet i da želite da bude sa nekim našim pivom, evo predloga. Stout Gari, pivare 3bir, ne krasi samo to što je autentičan novosadski mangup, već i kompleksnost aroma gde se međusobno prepliću čokolada, kafa, karamela i kokosovo mleko. Despot, pivare Carstvo piva, mutno, nefiltrirano, nepasterizovano pivo, ima lagano telo, srednju gaziranost, kremastu penu i specifičnu gorčinu koja dolazi više od prženog ječma nego od hmelja. Black Widow ,pivare Crow,pripada Russian Imperial Stout grupi piva i odlikuje ga crna boja, aroma čokolade, vanile i kafe sa tamno braon penom i dobrim balansom slatkoće i gorčine.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.