AKTUELNO: Pomozimo ugostiteljima – Poručite pivo i hranu

Uvek treba imati na umu, da od ugostiteljskih objekata, odnosno pivnica, pabova, restorana i kafea, zavise mnoge privredne delatnosti i da ovaj sektor privrede zapošljava veliki broj ljudi

Ulazimo u drugu nedelje izolacije i polako shvatamo da ovo neće trajati kratko, već da nas čeka još nekoliko nedelja sedenja kod kuće. Takođe, privikavamo se na novonastalu situaciju i pravila koja ona diktira. Jedna od dobrih strana nametnutog nam stanja je ta što je dopušteno pivnicama, pabovim i restoranima da nastave sa delatnošću, doduše sa određenim izmenama, a koje jasno kažu – moguća je dostava na adrese, te posluženje na pultovima, ali nije moguće zadržavanje u samim objektima, te njihovim baštama. Na ovaj način država je ipak stala na stranu ugostitelja i zaposlenih u ugostiteljskim objektima. Da bi nastavili da koliko-toliko rade i da ljudi ne bi ostajali bez posla, treba da im i svi mi pomognemo i da ukoliko smo u prilici poručujemo hranu i pivo na kućne adrese. Naravno, možemo i da prošetamo da najbližeg restorana, pivnice ili paba, u vreme kada je dozvoljeno kretanje, te da poručimo omiljenu hranu i pivo.

Na ovaj način, ne samo da pomažemo ugostiteljima, već pomažemo i malim zanatskim pivarima da prežive, velikim industrijskim pivarama da ne moraju da otpuštaju zaposlene, proizvođačima mesa i delikatesa, ali i farmama koje isporučuju povrće ugostiteljima, te velikom broju proizvođača, distributera i uvoznika.

Uvek treba imati na umu, da od ugostiteljskih objekata, odnosno pivnica, pabova, restorana i kafea, zavise mnoge privredne delatnosti i da ova grana privrede zapošljava veliki broj ljudi.

U skladu sa tim, apelujemo na vas, da budete humani i da budete ljudi u ovoj teškoj situaciji, te da poručite kućnu dostavu i da pomognemo. Sigurni smo da će u vremenu koje sledi pivnice, pabovi, restorani i kafei, znati da cene naše gestove i da spuste cene i svoje usluge približe što većem broju ljudi.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Tamna piva za uživanje

Tamna piva nisu, kao ni njihovi svetliji rođaci, nimalo jednoznačna i nude mnoštvo različitih ukusa, aroma, nivoa alkohola. Mogu biti

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.