Barbecue fest

Barbecue fest

Mesto održavanja: Beograd, Surčin, Nauticko selo “Biser” Boljevci
Datum održavanja: 16 i 17. 06. 2018.

Edukativni program:
• Weber Gril Akademija
• Polaganje ispita i sertifikacija KCBS sudija
• Škola kuvanja Jim & Beky Johnson (Američka BBQ kuhinja)

Sajamski program:
• Proizvođači i distributeri roštilja / Weber, Primo, Jamie Oliver, Gorenc, Cadac, Sebastijan…
• Proizvođači i distributeri pratećeg roštiljskog programa, roštiljskih začina i soseva
• HO.RE.CA prezentacije profesionalnih roštilja

Komercijalni program:
• Promocija tradicionalnih domaćih roštiljskih specijaliteta: ćevapi, pljeskavice, ražnjići ( Leskovački roštilj, Niški roštilj, Novopazarski roštilj…)
• Promocija tradicionalnih američkih BBQ specijaliteta: Burgeri, rebarca, brisket…
• Proizvođači i distributeri Craft piva
• Proizvođači i distributeri Lager piva
• Proizvođači lokalnih suvenira

Umetnički program:
• Rock koncerti – subotnji večernji termin
• Dečiji program – nedeljni dnevni termin

Zabavni program:
• Gastronomska takmičenja i nagradne igre za posetioce

Partner u organizaciji prvog Barbecue fest je The Kansas City Barbeque Society, internacionalno udruženje koje godišnje realizuje preko 400 manifestacija ovakvog tipa širom sveta.

Prijave:

+381.65.244.77.99
email differentbbq@gmail.com
sajt www.differentbbq.com
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Uz paprikaš samo stout pivo

O irskom paprikašu, čuvenom Irish stew, postoji čitava literatura. Vode se raprave o njegovom poreklu, sastojcima, da li je originalno

DOGMA BREWERY: Najbolje pivo

Prema mišljenju Beer Style magazina ovo su tri najbolja piva pivare Dogma   Beogradska pivara Dogma, odnosno Dogma brewery, je

Restoran Stanica 1884

Na mestu prepunom istorije, u jednoj od najstarijih zgrada srpske prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine, na mestu gde je

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

Pivo i zdravlje

Jedna od najrasprostranjenijih bolesti na svetu i jedna od najopasnijih bolesti jeste dijabetes, ali izgleda da vam pivo može poprilično

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

BISER ISTOČNE SRBIJE – ZAJEČARAC

Zaječarsko pivo je zvanično prvi put proizvedeno 1895. godine u Zaječarskoj pivari, koju je osnovalo “Zaječarsko industrijsko udruženje”. Pivara je

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.