CRAFT & FOOD LAND PRVI PUT NA BEOGRADSKOM MANIFESTU

Četvrti po redu porodični festival manifestacija i destinacija, Beogradski Manifest biće održan od 25. do 27. maja 2018. godine na Kalemegdanu pod sloganom „Otputuj u Srbiju“. Koncept ovog jedinstvenog „festivala svih festivala“ je da se posetioci, kroz zabavan i kvalitetno proveden dan sa porodicom, pre svega upoznaju sa lokalnom i regionalnom turističkom ponudom, ali i da uživaju u različitim sadržajima iz domena tradicionalne i moderne muzike, plesa i filma, kao i u degustacijama gastronomskih specijaliteta, najboljih vina i piva Srbije.

Prateći aktuelne trendove festival se svake godine obogaćuje novim sadržajima, tako da će ove godine po prvi put biti organizovan i Festival domaćih zanatskih piva, gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara u Srbiji: Crna ovca, Kors, Dogma, Tron, Zebrew, Kabinet, Salto, Južni vepar, 3beer, Bash pivo, Black Turtle, Pivara Paunović, Nikola Car, Carstvo piva i Dorćol pivara. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama rock’n’roll bendova.

Svi ljubitelji piva će moći da učestvuju i u velikoj društveno odgovornoj kampanji „Manifestuj se – Svaka limenka se računa“ kojom, zajedno sa Ball Packaging Europe, želimo da podignemo svest društva o značaju reciklaže limenki za očuvanje životne sredine i uštedu energije. Svi posetioci koji budu doneli određeni broj praznih limenki dobiće vredne poklone.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Ambar

Ambar je prvi moderni, internacionalni lanac restorana Balkanske kuhinje. Na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, Ambar kombinuje tradiciju

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

PŠENIČNA PIVA

Pšenična piva, iliti weizeni, su veoma lagana, lako se piju i imaju nešto malo kiseline i veoma malo aftertaste-a. Pšenica

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike