NEMCI SE DOSETILI – Hleb od piva

hleb od piva

Nemci se dosetili i napravili hleb od piva – Treberbrot, koji se prodaje u većem broju nemačkih pekara

U Nemačkoj su restorani, pivnice i barovi zatvoreni.

Sve zbog epidemije korona virusom. Stoga se jedna pivara iz Diseldorfa našla u problemu. Imali su 6.000 litara starog piva – Altbir. Pivo je bilo pred istekom roka trajanja. Ipak, pivara Fuechschen se dosetila. Udružila se s malim, zanatskim pekarama. Samo sa onima koje koriste prevreo ječam. Ili drugo zrnevlje u proizvodnji vekni hleba Treberbrot.

Pivo i hleb

„Bila bi šteta prosuti tako ukusno pivo“ – izjavio je Peter Kenih.

Njegova porodica se našla u problemu. Zato su smislili hleb od piva.

Pri mešenju testa sasvim se izostavlja voda – rekao je on.

Peter je istakao da je sjajno što su se dve zanatske delatnosti udružile. Desetak pekara od ove nedelje proizvodi pivom obogaćeni specijalitet Treberbrot.

Kupci uz svaku veknu dobijaju na poklon i bocu piva Fuechschen Altbier.

Hleb od piva

To je vrlo sit, ukusan hleb. Ima zlatnu, hrskavu koru. I meku sredinu – rekla je pekarka Janika Derksen.

Njema porodica vodi pekaru Coelven. Istakla je da se brzo proširila vest o hlebu. Jedna vekna staje 3,95 evra.

Uključujući i flašu piva Altbier. „Pitaju nas iz cele Nemačke. Da li možemo da im šaljemo poštom. Što rado i činimo“ – rekla je ona.

Pivo za poneti

Prodaja piva u Nemačkoj je opala zbog „zaključavanja“.

Restorani, pivnice i barovi zatvoreni od početka novembra. Za sada se prodaje samo pivo za poneti.

To je problem posebno za mnogobrojne nemačke male pivare.

A takva je i  Fuechschen.

Oni se uglavnom oslanjaju na prodaju točenog piva. Međutim sada nemaju kome da ga isporuče.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVO Estrella Damm

PIVO – Estrella Damm

Pivo Estrella Damm je pravi je izbor za sve ljubitelje piva, koji žele da popiju autentično i izvorno špansko pivo.

Blagodeti hmelja

Češka je smatrana za jednu od zemalja u kojoj pivo nije samo piće, nego i deo kulture. Tokom srednjeg veka

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju