APATINSKA PIVARA Životna sredina na prvom mestu

zvona za ambalažu

Apatinska pivara uvek će podržati projekte, a posebno one koji suštinski unapređuju pristup tretmanu ambalažnog otpada, jer je životna sredina na prvom mestu

Stanovnici Varvarina od nedavno mogu staklenu ambalažu da odlažu u namenske kontejnere i na taj način doprinesu odgovornom upravljanju staklenim otpadom i zaštiti životne sredine.

Sve zahvaljujući projektu „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“.

Apatinska pivara finansirala kontejnere zvona u Varvarinu

Na varvarinskim ulicama je postavljeno 30 kontejnera u obliku zvona. Građani i ugostitelji su pozvani da u njih ubace iskorišćene prazne flaše i tegle i na taj način spreče da ova ambalaža završi na deponijama.

Projekat u Srbiji sa odabranim gradovima i opštinama sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), zajedno sa kompanijom Sekopak, uz finansijsku podršku Apatinske pivare.

Apatinska pivara pomaže masovnu reciklažu

Za sprovođenje projekta na terenu zaduženo je JKP Varvarin koji će voditi računa o popunjenosti kontejnera.

Dejan Rakić, direktor JKP Varvarin, rekao je da su ponosni što opština učestvuje u ovom projektu, a posebno mu je drago što proširuju saradnju sa partnerima na polju masovne reciklaže.

Apatinska pivara podržava projekat

Menadžerka za komunikacije Apatinske pivare Maja Barać Stojanović poručila je da će Apatinska pivara uvek podržati projekte. Posebno one koji suštinski unapređuju pristup tretmanu ambalažnog otpada.

– Nije dovoljno samo govoriti da se moramo fokusirati na primarnu selekciju. Moramo obezbediti uslove za to. Reciklažna zvona neobičnog dizajna već bude pažnju stanovnika celog regiona. Sigurno će zainteresovati i građane Varvarina koji će adekvatno odlagati staklenu ambalažu. Verujemo da će Varvarin kao nova pilot opština iz Rasinskog okruga postati pravi primer primarne separacije staklene ambalaže, kaže Maja Barać Stojanović.

U projektu učestvuje 14 gradova i opština iz Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Valja istaći da je 600 zvona za reciklažu stakla postavljeno u Nišu, Kragujevcu, Somboru i Varvarinu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1