Sedeljka u BIP-u

Sredinom septembra, u okviru Beogradske industrije piva, održana je ,,Sedeljka u BIP-u’’ kao u dobra stara vremena. Oko hiljadu najsrećnijih pivopija koje su se našle na listi zvanica imalo je priliku da prisustvuje jednom od najboljih i najoriginalnijih događaja ovoga leta u Beogradu. Divna vest za Beograd je da BIP ponovo radi, a fenomenalno novo nefiltrirano pivo koje su gosti mogli da piju bez oraničenja tokom cele večeri, osvojilo je sve već na prvi gutljaj. Sedeljka je upotpunjena scenografijom od pivskih gajbica, kioscima sa viršlama i logorskom vatrom oko koje su se okupili verni fanovi piva i zajedno slavili njihov omiljeni napitak. Atmosferu su muzikom podizali DJ Brkati i Bend CHE, nepogrešivo pronalazeći pesme koje su sve generacije dizale na noge i podsticale na pevanje do duboko u noć. Gosti su imali prilike da izraze i svoju kreativnost pravljenjem originalnih fotografija sa BIP rekvizitima, kao i da na panoima crtežima prikažu šta za nih znači i simbolizuje Beograd. Naravno, najoriginalniji rad nagrađen je velikim paketom BIP nefiltriranog piva! Dok se pozitivni utisci sa žurke uz pivo i kobaje i dalje prepričavaju, BIP vredno sprema još dva slična događaja – Igranku i Žur u BIP-u. Na ovaj simboličan način Beogradska industrija piva i neka dobra stara vremena ponovo su vraćeni Beograđanima.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo sa ukusom zmajevog voća

„Michelob Ultra Dragon Fruit Peach“ je voćni, lagani lager koji sadrži egzotično zmajevo voće uz primesu slatke breskve, te stvara

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

Pivara na Dorćolu

Pivara na Dorćolu u svojoj ponudi nudi preko 15 vrsta piva na točenje, kao i svojih 5, koje proizvode u svojoj pivari.

Kafe restoran Loft

Ideja Lofta je od samog početka bila jasna – postaviti takav koncept u Novom Sadu koji će obuhvatati odličan proizvod,

Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na

Gorivo od piva

Naučnici su otkrili način na koji mogu da naprave održivo gorivo od piva. Hemičari sa Univerziteta u Bristolu već dugi

Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.