150 godina Staropramena

Staropramen na Street food festivalu nastavlja da niže nezaboravne momente

 

Po ugledu na svetske Street Food Festivale, svi ljubitelji dobre ulične hrane doživeli su jedinstveno gastronomsko iskustvo u srcu Beograda, a Staropramen je u dobroj atmosferi, uz nastup IrieFM-a proslavio veliki jubilej – 150 godina najbolje praške priče.

Tašmajdanski park će do nedelje 12. maja biti mesto dobre zabave, jedinstvenih ukusa najrazličitijih kuhinja – od američke, azijske, do meksičke, libanske, italijanske, kineske, a sve to uz Staropramen pivo. Jedinstvena gastro-zona u centru grada, uz oko 15 izlagača najkvalitetnije hrane, kulinarske radionice, centralni muzički program i veliki broj aktivacija, dostupna je svim mladim, urbanim Beograđanima, turistima, rekreativcima kojima je Taš glavna gradska oaza, kao i porodicama koje vole druženje na otvorenom.

Tašmajdanski park pravo je mesto za podsetnik o važnosti reciklaže i brige prema okolini. Tako je veliku pažnju posetilaca izazvala haljina neobičnog materijala koju je u sklopu kampanje „Reciklirajte i Vi“ kreirala mlada kreatorka Milica Marinković. Plastične čaše i limenke iskorišćene su kao originalan materijal od koga je napravljen odevni predmet, a ovim nesvakidašnjim prizorom Apatinska pivara je još jednom ukazala na važnost reciklaže.

Staropramen je već 150 godina deo nezaboravnih trenutaka ljubitelja piva, a u godini jubileja podrškom Street Food Festivalu nastavio je dobar niz. Pored mnogih posetilaca slavljenik je ugostio i novinare, a festivalsku atmosferu nisu propustili ni influenseri Ivana Radovanović (Mogu ja to sama) i Igor Stanković (Izorgor), koji su na Staropramen štandu stvarali neke svoje priče.

U bogatoj ponudi Street Food Festivala, Staropramen je po ko zna koji put pokazao zašto neodoljivo ide uz različite vrste kobasica iz menija čuvenog Wurst Platz-a, a uz kvalitetne priče koje se uvek pletu uz njega, potvrdio je da je simbol trenutaka koje želimo da sačuvamo.

Tako je obeleženo 150 godina trenutaka koji se pamte. Uz Staropramen, novi tek treba da nastanu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Premijera iz pivare Tron

Do sadašnju bogatu ponudu Pivara Tron je osvežila potpuno novim ukusom. HEARTBEET je IPA pivo sa cveklom. Kako sami kažu

Restoran New Marinero

Restoran – splav New Marinero nalazi se na obali Dunava, na međi između starog kaldrmisanog i ovog drugog, novijeg dela

Marketing

Marketing Zahtev za Media kit Beer Style svojim radom želi da doprinese popularizaciji kulture piva u Srbiji i razvoju novih

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

Austrija i pivo

U nekoj igri asocijacija bilo bi relativno lako stići do tačnog rešenja: Mocart, valcer, Saher torta, skijanje. Naravno, asocijacije, u

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.