Promocija piva u praksi

Udruženja pivara Srbije je, po ugledu na svoje članice, najveće srpske pivare, unapredilo svoju poslovnu praksu usvajanjem Principa promocije piva u praksi”.  Na godišnjem sastanku Odbora za pritužbe povreda Kodeksa odgovornih komercijalnih komunikacija, članovi su se saglasili sa ovim dokumentom koji uređuje obavljanje posla promotera angažovanih za potrebe promocije piva na način koji ide iznad postojećeg zakonodavstva, kako bi kroz unapređenje poslovne prakse dodatno osnažili odgovornu promociju piva.

Principi promocije piva detaljno definišu standarde za promotere Udruženja pivara Srbije, od njihove obavezne obuke, preko podrške koju mogu da koriste tokom svog angažmana i odgovornosti koju imaju, sve do pravila za uniforme. Posvećeni su promoterima koji su zaduženi da na terenu promovišu pivo, inače najpopularnije osvežavajuće piće koje je neizostavni deo svih druženja i svečanih okupljanja koje vezujemo za  najlepše trenutke.

Da podsetimo, Odbor za pritužbe, koji obezbeđuje  da se pritužbe rešavaju na nepristrasan i pravičan način  u skladu sa odredbama Kodeksa, sastoji se od tri člana: Olivere Kovačević, novinarke i urednice RTS-a, Vladimira Čeha, osnivača Instituta za istoriju oglašavanja i Aleksandra Kovačevića, advokata iz kancelarije Kovačević Kolešan.

Dokumenti Principi promocije piva u praksi, kao i Kodeks odgovornih komercijalnih komunikacija, su dostupni u celosti www.pivaresrbije.rs

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Organska piva

Teško dostupni sastojci za proizvodnju organskog piva glavni su krivac što se ovo pivo retko i teško može naći na

FIŠEK: Pivske grickalice

  FIŠEK je originalan, inovativan, praktičan i ekološki-opredeljen proizvod. FIŠEK je jedinstven i originalan po svom dizajnerskom rešenju pakovanja, koje

Pivo služi Evropi

Na nedavno održanom skupu „Pivo služi Evropi“, koji osmu godinu za redom organizuje Udruženje pivara Evrope (The Brewers of Europe),Pjer-Olivijer

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc