Novi Sad – Održano 4. Takmičenje kućnih pivara

Osim takmičarskog organizovan je i pravi mali praznik za pivopije na kojem se predstavilo desetak afirmisanih domaćih kraft pivara za čije pivo se uveliko zna na tržištu

Na takmičenju kućnih pivara koje je minulog vikenda četvrti put organizovao Kluba pivara iz Novog Sada  prema mišljenju međunarodnog žirija najbolje kraft pivo nad pivima stila Porter skuvao je Nikola Golić. Golić će kao pobednik imati priliku da provede dan u novosadskoj kraft pivari 3Bir i tom prilikom će uz pomoć majstora skuvati 1.000 litara pobedničkog piva. Takmičari su kuvali razne stilove: APA, Porter, Stout, IPA, Pale ale, Lager i pšenično, a i u pomenutim kategorijama birali su se najbolji kućni pivari, koji su osvojili vredne nagrade. Prvo mesto u kuvanju APA i IPA piva osvojio je tandem Đapić – Vasović, najbolje pšenično pivo i najoriginalniji Porter napravio je Nikola Golić, a titulu za najbolji Lager poneo je Bogdan Bilak. Konkurencija je bila jaka jer je više od 30 takmičara  predstavilo je svoje umeće u spravljanju ovog alkoholnog pića. Specifičnost takmičenja je u tome što se nisu takmičile afirmisane pivare, već ljudi koji u kućnim uslovima kuvaju  pivo sa domaćim sastojcima. Iako se u našoj zemlji još uvek nije dovoljno razvio ovaj vid zanatskog pivarstva, interesovanje ljudi za pravljenje domaćeg kraft piva je iz godine u godinu u porastu – rekao je organizator Igor Vapenski. Osim takmičarskog organizovan je i pravi mali praznik za pivopije na kojem se predstavilo desetak afirmisanih domaćih kraft pivara za čije pivo se uveliko zna na tržištu. Reč je o mikro pivarama u kojima rade ljudi koji daju sve od sebe kako bi napravili što bolje pivo, ulažući puno ljubavi i znanja, a sve zarad savršenog ukusa piva. 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Via del Gusto

Restoran Via del Gusto nalazi se u samom centru Beograda, odnosno u Knez Mihajlovoj ulici. Ovaj interesantan restoran posluje od

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

Restoran Papa Joe

Priča restorana Papa Joe počela je sada već davne 1989. godine u Beogradu. Zahvaljujući kvalitetnoj usluzi, ovaj restoran je stekao

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja