Ekspert za pivo – kalendar ispijanja piva

Za pravog ljubitelja piva nema lošeg vremena ni pogrešnog godišnjeg doba, on pije ono što voli i uživa u svom piću. Ipak, da se ne bismo previše „ohladili“ ili previše „zagrejali“, evo kratkog pregleda, kada je koje pivo najbolje konzumirati. Postoji nepisano pravilo da su lageri i svetlija piva za toplije vreme, a tamna piva za hladnije vreme, kao i da su piva sa više alkohola za hladnije vreme, a laganija piva, sa manje alkohola, za tolpije vreme.

Ovaj kalendar je prilagođen našem podneblju (četiri godišnja doba), mada smo pazili i na to da su zime sve toplije, a jeseni pravo vreme za uživnje u baštama kafića. Pazili smo i na to da se kod nas lager i pilsner piju preko cele godine ( i na slavama, koje su uglavnom zimi, ali i leti, kada je pravo vreme za ove stilove piva, kao odlično osveženje) ipak, obeležili smo samo najadekvatnije vreme za konzumiranje ovih stilova piva. Kalendar je zabavnog karaktera i predlažemo vam da probate sve što ste u mogućnosti, ali da pazite na količinu jer samo je odgovorno konzumiranje alkohola pravo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Super can fest

ODRŽAN Super can fest

Više od 3000 ljudi posetilo je Super Can Fest i tokom dva dana uživalo u kraft pivima iz 24 pivare

Restoran Reka

Ovaj zanimljivi restoran nalazi se u Zemunu, tačnije na Zemunskom keju. Zbog čega je ovaj restoran interesantan i šta ga

Restoran Giardino

U samom centru Novog Sada, na krovu tržnog centra „BAZAR“, 30. novembra 2006. godine, počeo je sa radom jedan od

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike