Ekspert za pivo – kalendar ispijanja piva

Za pravog ljubitelja piva nema lošeg vremena ni pogrešnog godišnjeg doba, on pije ono što voli i uživa u svom piću. Ipak, da se ne bismo previše „ohladili“ ili previše „zagrejali“, evo kratkog pregleda, kada je koje pivo najbolje konzumirati. Postoji nepisano pravilo da su lageri i svetlija piva za toplije vreme, a tamna piva za hladnije vreme, kao i da su piva sa više alkohola za hladnije vreme, a laganija piva, sa manje alkohola, za tolpije vreme.

Ovaj kalendar je prilagođen našem podneblju (četiri godišnja doba), mada smo pazili i na to da su zime sve toplije, a jeseni pravo vreme za uživnje u baštama kafića. Pazili smo i na to da se kod nas lager i pilsner piju preko cele godine ( i na slavama, koje su uglavnom zimi, ali i leti, kada je pravo vreme za ove stilove piva, kao odlično osveženje) ipak, obeležili smo samo najadekvatnije vreme za konzumiranje ovih stilova piva. Kalendar je zabavnog karaktera i predlažemo vam da probate sve što ste u mogućnosti, ali da pazite na količinu jer samo je odgovorno konzumiranje alkohola pravo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Cubo

Restoran Cubo je moderno uređen restoran na veoma atraktivnoj lokaciji, odmah pored novosadske plaže Štrand, sa prelepom baštom koja se

Restoran Monument

Koncept restorana Monument jasno je isplaniran prema potrebama sredine, zasnovan na autentičnom jelovniku, brzoj i kvalitetnoj usluzi, dobroj atmosferi i

Restoran Gondola

Restoran Gondola svojim ekskluzivnim enterijerom i bogatom ponudom internacionalne kuhinje nudi gostima prijatno mesto za opuštanje u samom centru Novog

Pivski post

Ljudi širom sveta godišnje popiju čak 2.000.000.000 litara piva. Američka pivara, Rouge Ales, napravila je pivo pod imenom „Beard Beer“

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.