VITKA LINIJA I PIVO: Moguće je

Da li je moguće piti pivo, a ostati mršav

Često je mišljenje kako uživanje u pivu i uredna linija struka ne mogu da idu zajedno. Ono potiče od niza dezinformacija, od kojih većina dolazi sa interneta. Moguće je održati liniju i uživati u pivu, ali su kvalitet ishrane i količina piva od presudnog značaja.Ako ste odgovorni konzument i uz to se držite pristojno izbalansirane ishrane, ne bi trebalo da imate problem sa gojaznošću. Međutim, mnogi ljudi ne umeju da izbalansiraju svoj život, te im alkohol i loša ishrana predstavljaju veliku prepreku kada je reč o zdravlju i o urednoj liniji.Valja istaći da jedno ili dva piva dnevno ne predstavljaju problem. Problem se javlja kada konzumacija piva postane stalna i dostigne pet do deset piva dnevno. Još veći problem nastaje kada je posredi često opijanje i kada to postane način života. Stalna opijanja štete vašoj liniji, ali i drastično ugrožavaju vaše zdravlje. Bubrezi, jetra, pankreas, mozak i stomak su samo neki od organa koji stradaju zbog neodgovorne konzumacije. Stoga, u ime vašeg zdravlja, najpametnije je držati se pravila odgovorne konzumacije, bez čestog preterivanja.Ako imate veliku želju za dobrom linijom, čak i mala količina alkohola vam može otežati put do cilja. Problem je što alkohol drastično usporava vaš metabolizam, a ovaj proces uslovljava da vam se hrana „lepi“ za struk, u vidu masnih naslaga.Dobro rešenje je uredna ishrana koja se pretežno sastoji od žitarica, nemasnog mesa i masti biljnog porekla, uz umerenu fizičku aktivnost u vidu šetnje ili trčanja.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Salon 5

Njihova jela se pripremaju sa delikatnom pažnjom, posebno posvećenom na detalje, pažljivo nijansirana u rukama majstora čija se spretnost na

Restoran Princip

Od prvog momenta, od prve misli o otvaranju ovakvog koncepta, znalo se da će postojati poseban Princip kojim će se

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

gde na pivo central pub

GDE NA DOBRO PIVO – Central Pub

Gde na dobro pivo često je pitanje među pivopijama – Naša preporuka je Central Pub, mesto gde se sluša dobra muzika, jede fina hrana i pije odlično pivo.

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.