KAKO OTVORITI PIVO BEZ OTVARAČA: 3 korisna saveta

Koliko vam se puta desilo da se nađete u prirodi, a zaboravili ste otvarač za pivo

Svima nam se desila situacija da želimo da popijemo pivo, bilo da je to napolju, na izletu, plaži, ili pak negde drugde, a da smo zaboravili otvarač za pivo, odnosno da nam nije pri ruci.

Iskusnim pivopijama ova situacija ne predstavlja problem, jer oni praktično umeju otvoriti pivo pomoću „oka“, a da im to ne predstavlja problem, ali šta da rade neiskusni konzumenti? Nije kraj sveta, a rešenje ovog problema je vrlo jednostavno, samo treba malo da mućnete glavom.

Ukoliko ste na odmoru i ne želite mnogo mozak da naprežete, evo nekoliko proverenih saveta kada otvarač nije pri ruci.

Čvrsta ivica

Ako negde oko sebe vidite čvrstu ivicu, to je sasvim dovoljno za otvaranje piva. Prosto naslonite rub pivskog čepa na ivicu, držite grlo flaše jako i uz pomoć vaše druge ruke povucite flašu snažno ka dole. Možda će vam trebati par pokušaja, ali ovom tehnikom ćete sigurno i bez problema otvoriti vaše pivo

Metod novčanice

Verovali ili ne, ali pivsku flašu možete otvoriti uz pomoć novčanice. Uzmite bilo koju novčanicu, savite je na pola vertikalno i zavijte što je čvršće moguće. Nakon ovoga ponovo preklopite novčanicu, primetićete da ste napravili dosta čvrstu ivicu od novčanice. Dominantnom rukom stavite savijenu novčanicu ispod čepa i gurnite prema gore, kroz par pokušaja čep bi trebao da se otpusti.

Pomoću upaljača

Ako vam je pri ruci običan upaljač, uhvatite čvrsto grlo flaše i ostavite dovoljno prostora kako bi rub upaljača stao pod čep. Nakon ovoga, prostom metodom poluge gurnite upaljač ka gore i kroz par pokušaja uživaćete u hladnom pivu.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo kao dodatak hrani

Kada probate ovu idealnu kombinaciju jedno je sigurno – uživaćete u otkrivanju ukusne veze između piva i sira Odavno se

Pivo za poneti

Olakšavanjem dostupnosti proizvoda, radi se na ozbiljnoj promociji, tako da ovim gestom Fabrika piva koliko pomaže kupcima – konzumentima toliko

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

Restoran Giardino

U samom centru Novog Sada, na krovu tržnog centra „BAZAR“, 30. novembra 2006. godine, počeo je sa radom jedan od

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.