POSTOJE LI PIVA ZA VEGANE: Postoje

Saznajte koja piva mogu da piju vegani

Kako godine prolaze, tako se javljaju novi trendovi u sferi ishrane. Mnogi novodošli koncepti ishrane brzo zamru, ali vegetarijanci i vegani opstaju već duži vremenski period. Ovakav stil života sa sobom nosi određene boljitke, međutim ovakav tip ishrane ne sadrži sve neophodne nutrijente koji omogućavaju normalno funkcionisanje našeg organizma.

Mada poruka koja stoji iza vegana i vegeterijanaca jeste  pozitivna, humana i pomaže u očuvanju planete i životne sredine, ovaj način života ima i svoje mane. Osim manjka krucijalnih nutrijenata, velika mana ovog načina života jeste nedostatak namernica u kojima možete uživati – ovo je posebno izraženo za vegane čiji je spektar dozvoljenih namirnica sveden na iskljčivo proizvode biljnog porekla.

Zbog industrijske proizvodnje koja je temelj današnje civilizacije, prekomerno prerađene hrane i manjka informacija, ponekad se može desiti da i proizvodi koji se zdravorazumski čine veganski – nisu to, odnosno da poseduju određene dodatke koji vode životinjsko poreklo. Jedan od takvih proizvoda je i pivo, a cela tema postaje vrlo komplikovana kada uđemo u svet složenih piva, odnosno kraft ili premium piva. Složenija priroda ovih piva, sa kojom dolazi i kvalitetniji karakter ukusa, ostavlja više mesta za primese životinjskog porekla koji utiču na kvalitet piva, ali onemogućavaju veganima uživanje u njima.

Kada govorimo o industrijskim pivima stvari su mnogo jednostavnije. Ova piva su prosta, što ne znači da nisu kvalitetna, već da su napravljena od jednostavnih sirovina. Velika većina industrijskih lagera pogodna je za vegane, ali ako više volite kraft piva, bitno je da proverite da li je vaše omiljeno pivo pogodno za vaš tip ishrane. Ovo možete učiniti brzom pretragom na internetu ili jednostavno možete pitati barmena u lokalu gde pijete pivo.

Prema našim saznanjima, veganskom tipu ishrane odgovaraju Budweiser, Coors, Miller Original i Genuine Draft, Heineken, Beck’s i Corona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1