Šta znači UMERENO konzumiranje piva

Brojne naučne studije dokazale su da je umereno konzumiranje piva delotvorno na odraslog, zdravog čoveka

Ovom prilikom otkrivamo šta tačno znači „umereno“ konzumiranje piva.

2001. godine je održan drugi simpozijum o pivu i zdravlju na kome je uvaženi dr. Skovenborg ovako definisao umerenost: „Piti umereno znači piti u okviru granica određenih vašim zdravljem, društvom u kojem živite i vašim obavezama prema porodici i prijateljima: za većinu muškaraca to je 1 do 3 pića na dan.“

„Žene su osetljivije na alkohol, pa se njima savetuje da piju manje od muškaraca: 1 do 2 pića dnevno.“

Pod „jedno piće“ podrazumeva se čaša od 0,25 litara piva, sa jačinom od otprilike 4,5 volumnih procenata alkohola (skraćeno %vol).

Na ovoj definiciji zahvalni smo četvrtom izdanju Efekti umerenog konzumiranja piva – Sažeti prikaz aktuelne naučne literature iz 2008. godine.

Još jedan podatak od velikog značaja navodi se u ovoj brošuri, a to je da „treba napomenuti da uopšte nije zdravo „štedeti“ preporučenu dnevnu količinu za vikend i tada je odjednom konzumirati.“

izvor: Efekti umerenog konzumiranja piva – Sažeti prikaz aktuelne naučne literature

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran and Sushi bar Bizu

Opuštena atmosfera i savršena usluga u modernom ambijentu i prijatnoj bašti je ono zbog čega bi obavezno trebali da posetite

Skuvajte svoje pivo

Proizvodnja piva je relativno lak proces i potrebna su vam samo četiri sastojka – kvasac, slad, ječam i dekstroza Većina

Pivski post

Ljudi širom sveta godišnje popiju čak 2.000.000.000 litara piva. Američka pivara, Rouge Ales, napravila je pivo pod imenom „Beard Beer“

Restoran Skver 44

Skver 44 je savremeni koncept koji podrazumeva neformalne obroke u opuštenoj atmosferi. Gosti su dobrodošli tokom celog dana. Možete uživati

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju