Šta znači UMERENO konzumiranje piva

Brojne naučne studije dokazale su da je umereno konzumiranje piva delotvorno na odraslog, zdravog čoveka

Ovom prilikom otkrivamo šta tačno znači „umereno“ konzumiranje piva.

2001. godine je održan drugi simpozijum o pivu i zdravlju na kome je uvaženi dr. Skovenborg ovako definisao umerenost: „Piti umereno znači piti u okviru granica određenih vašim zdravljem, društvom u kojem živite i vašim obavezama prema porodici i prijateljima: za većinu muškaraca to je 1 do 3 pića na dan.“

„Žene su osetljivije na alkohol, pa se njima savetuje da piju manje od muškaraca: 1 do 2 pića dnevno.“

Pod „jedno piće“ podrazumeva se čaša od 0,25 litara piva, sa jačinom od otprilike 4,5 volumnih procenata alkohola (skraćeno %vol).

Na ovoj definiciji zahvalni smo četvrtom izdanju Efekti umerenog konzumiranja piva – Sažeti prikaz aktuelne naučne literature iz 2008. godine.

Još jedan podatak od velikog značaja navodi se u ovoj brošuri, a to je da „treba napomenuti da uopšte nije zdravo „štedeti“ preporučenu dnevnu količinu za vikend i tada je odjednom konzumirati.“

izvor: Efekti umerenog konzumiranja piva – Sažeti prikaz aktuelne naučne literature

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Istok

Restoran Istok je vijetnamski restoran, koji se nalazi u samom srcu Beograda. Duh i svežina orijenta, koji su sveprisutni u

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.