
Beer Style magazin recenzija – Zaječarsko Crno iz Heineken-a
Zajačarsko Crno je tamno i pasterizovano pivo koje se proizvodi na osnovu tradicije duge više od 120 godina, a koju
Zajačarsko Crno je tamno i pasterizovano pivo koje se proizvodi na osnovu tradicije duge više od 120 godina, a koju
Hranjiva vrednost, umirujuće dejstvo i osvežavajući ukus, kvalifikuju pivo za najbolje pića tokom vrelih letnjih dana Po definiciji pivo je
Sredinom septembra, u okviru Beogradske industrije piva, održana je ,,Sedeljka u BIP-u’’ kao u dobra stara vremena. Oko hiljadu najsrećnijih
Istraživali smo za koliko novca danas može da se kupi pivara, napravi neki od traženih stilova piva, ali i za
Najstarija pivara na svetu je Weihenstephan u Bavarskoj. Ovde se pivo neprekidno proizvodi još od 1040. godine, kako kažu dokumenti.
Konoba kod Goce i Renata, nalazi se levoj beogradskoj obali Dunava, tik ispod Pančevačkog mosta. Pređite most, pođite pančevačkim putem,
Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez
Can on Ballz je rezultat još jedne od mnogih kolaboracija pivare Dogma, sa stranim pivarama. Ovo interesantno pivo je skuvano
Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.
Interesantno je istaći da se Niško pivo u jednom delu proizvodnje priprema na tradicionalan način.
Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.
Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.
Priznaju da su u početku poprilično bili neupućeni u posao, te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama.
Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.