APATINSKA PIVARA – PIVO KROZ VEKOVE

Bečka carska komora je osnovala Apatinsku pivaru 1756. godine.
Nakon rada na rekonstrukciji pivare 1919. godine, pivara uvećava godišnji kapacitet na 30.000 hl piva.
Proizvodnja piva se zaustavlja 1935. godine zbog zastarele opreme.
Godine 1945. pivara nastavlja sa radom sa 60 radnika koristeći postojeću opremu i proizvodi 13.500 hl.
Pet godina kasnije počinje intenzivno ulaganje u tehnički i tehnološki razvoj, proširenje i modernizaciju pivare. Apatinsku pivaru kupuje belgijska kompanija Interbrew 2003. godine.
Apatinska pivara postaje članica Starbev grupacije 2009. godine.
Apatinska pivara postaje deo kompanije Molson Coors Evropa.
 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom

heineken

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja