BISER ISTOČNE SRBIJE – ZAJEČARAC

Zaječarsko pivo je zvanično prvi put proizvedeno 1895. godine u Zaječarskoj pivari, koju je osnovalo “Zaječarsko industrijsko udruženje”. Pivara je bila prvi industrijski objekat u Zaječaru. Zaječarac je simbol istočne Srbije, odnosno timočkog kraja. Svojom crvenom etiketom i retro bocom kao i originalnim ukusom, ovo “zidarsko” pivo, je omiljeno među domaćom publikom, dok se potražnja za njim povećava i u zemljama regiona. Zaječarac se proizvodi u plastičnom pakovanju od 2 litre (svetlo pivo), staklenoj flaši od 0,5 litara (svetlo/tamno pivo), limenci od 0,5 litara (svetlo/tamno pivo), staklenoj flašici od 0,33 litara (svetlo/tamno pivo) kao i buretu od 30 litara i 20 litara (tamno pivo). 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Srpska Stout piva

Svakom svoje – dok se prosečni ljubitelji piva, ispijajući svoj omiljeni napitak, prepiru oko toga čiji tim igra bolji i

Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.

Restoran Sakura

Restoran Sakura, nalazi se u beogradskoj Beton hali sa pogledom na ušće reka Save i Dunav. Ovaj restoran nudi jedan

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja