BISER ISTOČNE SRBIJE – ZAJEČARAC

Zaječarsko pivo je zvanično prvi put proizvedeno 1895. godine u Zaječarskoj pivari, koju je osnovalo “Zaječarsko industrijsko udruženje”. Pivara je bila prvi industrijski objekat u Zaječaru. Zaječarac je simbol istočne Srbije, odnosno timočkog kraja. Svojom crvenom etiketom i retro bocom kao i originalnim ukusom, ovo “zidarsko” pivo, je omiljeno među domaćom publikom, dok se potražnja za njim povećava i u zemljama regiona. Zaječarac se proizvodi u plastičnom pakovanju od 2 litre (svetlo pivo), staklenoj flaši od 0,5 litara (svetlo/tamno pivo), limenci od 0,5 litara (svetlo/tamno pivo), staklenoj flašici od 0,33 litara (svetlo/tamno pivo) kao i buretu od 30 litara i 20 litara (tamno pivo). 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVO UMESTO VODE?

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, a prodaja ovog pića u SAD godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara.

ocenjivanje piva

Ocenjivanje piva

Da li ste znali da je od svih alkoholnih pića najteže oceniti kvalitet piva? Da bi ocenjivanje piva bilo ispravno pivo ne sme biti hladno.

Pivnica Brkina Marina

Sjajan ambijent, hrana savršena, usluga na visokom nivou – jednom rečju mesto koje je nedostajalo Novom Sadu! Pored hrane i

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike