Inke i pivo

inke

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje standarde. Taj proces je tekao ovako: mlade devojke uzrasta od 8 – 10 godina su žvakale kukuruz dok ne bi dobio konzistenciju pulpe, potom bi ispljunule tu pulpu u ogromne kade sa toplom vodom. Fermentacija ove mešavine je trajala nekoliko nedelja, a potom bi se iz tih ogromnih kada procedila i tečnost bi se pila.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima

TRADICIJA DUGA 1000 GODINA

Najstarija pivara na svetu je Weihenstephan u Bavarskoj. Ovde se pivo neprekidno proizvodi još od 1040. godine, kako kažu dokumenti.

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora