Inke i pivo

inke

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje standarde. Taj proces je tekao ovako: mlade devojke uzrasta od 8 – 10 godina su žvakale kukuruz dok ne bi dobio konzistenciju pulpe, potom bi ispljunule tu pulpu u ogromne kade sa toplom vodom. Fermentacija ove mešavine je trajala nekoliko nedelja, a potom bi se iz tih ogromnih kada procedila i tečnost bi se pila.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Jako pivo - Utopija

Jako pivo – Utopija

Pivo koje je bilo toliko „snažno“ da je zabranjeno širom Amerike vraća se na tržište na svoj deseti rođendan. Opisano,

Pet najboljih piva u Srbiji

Ovo su piva koja konzumenti najradije biraju, piva koja se najčešće i najviše piju, a vrhunskog su kvaliteta Veliki izbor

Restoran Voulez – Vous

Smešten na beogradskom Neimaru, odmah ispod parka, Voulez-Vous na prvi pogled osvaja otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji deo

Restoran Franš

Franš, to je simbolički korzo Beograda, prvorazredno mesto društvenog života, to je mesto na kome se pokazuje nova garderoba, sklapaju