Kineski festival piva

Muzika, turisti, tradicionalna hrana, veliki šatori i puno hrane i piva – nije Oktoberfest, to je Qingdao International Beer Festival, Azijski Oktobarfest, najveća kineska proslava posvećena pivu i pivskoj kulturi. Prvi put je održan 1991. godine i broj posetilaca se naglo povećava, tako da je prošle godine ovaj festival, najposećenijeg dana festivala, posletilo skoro 40.000 posetilaca. Mala armija konobara pobrinula se da sve bude kako treba, da ima dovoljno piva i da ima dovoljno čaša. Pored Tsingtao pivare, strani proizvođači kao što su Budweiser i Carlsberg postavili su svoje šatore i ponudili posetiocima i svoja vrhunska piva. U početku je ovo bio festival piva koji se održavao u avgustu i trajao dve nedelje.Tradicionalni plesovi i predstave, zabava za posetioce i slavlje u čast „božanskog pića“ vremenom se pretvorila u tehno žurke i produžila proslavu koja sada traje tri do četiri nedelje tj. ceo mesec avgust. Za one koji žele da ga posete ove godine početkom avgusta na Golden Sands Beach Wanren Square u Huangdao District. Rezervacije se kupuju u napred, a organizatori garantuju odličan provod.
Ako festival izgleda kao da vuče korene iz Nemačke tradicije, postoji valjan razlog za takvo mišljenje. Tradicija ispijanja piva je u ovom gradu, po imenu Ćingdao, duga više od 100 godina. Grad je krajm devetnaestog veka bio nemačka pomorska ispostava. Doseljenici su doneli i svoje omiljeno piće, a dolaskom Engleza, početkom dvadesetog veka, pivo postaje bukvalno zamena za vodu, jer su se doseljenici plašili da voda za piće nije dobrog kvaliteta. Tada, doseljenici, Nemci i Englezi zajedno, osnivaju pivaru Tsingtao. Kako to obično biva ratovi su doneli promene na čelu pivare, ali je 1949. godine država preuzela pivaru, tako da od početka do danas nije bilo zastoja u proizvodnji piva.
 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Marketing

Marketing Zahtev za Media kit Beer Style svojim radom želi da doprinese popularizaciji kulture piva u Srbiji i razvoju novih

Oživljena piva iz 18. veka

Za proizvodnju ovog piva korišćeni su kvasci i recepturu koja je bila standard za taj vremenski period Mikrobi kvasaca iz

Banjalučki ćevap

Odmah nadomak samog centra Novog Sada, u Gajevoj ulici, nalazi se jedan lokal koji je nadaleko poznat po svojim specijalitetima

Kako do zdrave jetre

Jetra je jedan od najbitnijih organa za funkcionisanje našeg organizma. Baš zbog toga je veoma važno da se brinemo o

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja