Kolaboracije i Dogma brewery

U trećem broju magazina Beer Style objavljen je intervju sa ikonom američke kraft scene Metom Brofijem, ali tom prilikom nije bilo reči o produktu ove saradnje. Nasmejani Met je pričao o sebi, pivari u kojoj uspešno radi „Flying Dog“ i saradnji sa našom dobropoznatom pivarom Dogma. Krajem marta ove godine Met i Vlada (Vladimir Stojković, Dogma Brewery) su „skuvali“ prvo zajedničko pivo – „Flying Dog Galaxy IPA“. Izuzetno aromatično pivo sadrži 6,6% alkohola. Nastalo je uz pomoć tri vrste hmelja – Columbus, Simoce i Galaxy. Galaxy hmelja ima najviše u ovom pivu, što mu daje voćnu aromu dinje sa začinskim biljem i suvi ukus. Po rečima Vlade iz Dogme do saradnje je došlo potpuno spontano, kako to u pivskom svetu i biva. Met je odgovorio na poziv Dogme i, kako i sam u intervjuu kaže – „Vladimir i njegov Dogma tim su bili jako gostoprimljivi i bilo je zabavno sarađivati sa njima. Proveo sam nekoliko fantastičnih dana.“ Tim Dogme ne krije oduševljenje pozivom da posete Merilend ( sedište Flying Dog brewery).

Za one koji žele da probaju, Flying Dogma pivo možete pronaći u beogradskim lokalima Dogma Tap Room, Miners Pub, Samo Pivo, Gunners Pub, Pivski zabavnik i Pivopija NBGD, kao i u Mazut Pub Novi Sad, Tehnolog’s dogs i Mamut Pub.
Ovo nije sve, što se tiče kolaboracija. Dogma tim voli da „kuva u društvu“ te vam preporučujemo da probate pivo Brate (Dogma Brewery & Birrificio Lambrate,Milano, Italija, West Coast Lager 4.5%), a ovih dana se očekuje i prvo Srpsko-Hrvatsko pivo – New England IPA (Dogma Brewery & The Garden Brewery, Zagreb).
 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Srpski Pale Ale

Ejl je tradicionalna vrsta piva iz Velike Britanije, i to je pivo gornjeg vrenja. Ejlovi su prepoznatljivi po tome što

Od sada i u Srbiji

Poznati svetski brend  Efes se vratio u Srbiju. Dobro poznatog imena, jedinstvenog ukusa i neodoljivog izgleda, stari dobri Efes se

Vikend pred nama

Zakuvavanje pred Novu godinu je već počelo. Vikend pred nama je pun dešavanja. Ljubitelji zanatskog piva mogu posetiti Manifestaciju CRAFT

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju