Pivo leči upalne procese

Upalni procesi u telu događaju se često. I dok su neki dobri za naše zdravlje jer nas štite od bolesti, drugi mogu imati potpuno drugačiji učinak te, ako se ne leče, mogu postati opasni za naše zdravlje. Crvenilo kože, otok, bolovi u mišićima i zglobovima, promene na očima slično. I ako pivo sadrži određenu količinu alkohola i nije preporučljivo konzumirati ga kada se ne osećate dobro, studije pokazuju da pivo pomaže u ublažavanju upalnih procesa. Šta je to što pivo sadrži, a pomaže prilikom upalnih procesa? Studije dokazuju da hmelj ima antizapaljenska svojstva. Hmelj, takođe,pomaže u borbi protiv prehlada i infekcije pluća. Do dva piva dnevno, što je i optimalna količina piva, pomaže telu da se izbori sa raznim infekcijama. Nikako ne preporučujemo da dok pijete prepisanu terapiju konzumirate bilo koje alkoholno piće, pa ni omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Lovac

U dobro poznatom ambijentu restorana Lovac, prepunom lovačkih priča, koji zahvaljujući izloženim puškama i opasačima, galeriji divljači i odabiru boja

Lageri i sendviči

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

Picerija Druga Piazza

Beogradska picerija Druga Piazza je otvorena u aprilu 2014 godine, na temeljima, ali i sledeći pristup kreiranja italijanske kuhinje restorana

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.