Mamurluk dug četiri dana

  • Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske pivare dodaju određene dodatke kako bi razblažile ukus svojih piva. Sve u cilju da poboljšaju ukus pivu i privuku što više konzumenata.
  • Kvasac u pivu se pretvara u: etanol (zbog koga se javlja pijanstvo) i CO2 (od čega se stvaraju mehuriće).
  • Nedavno objavljena studija tvrdi da šećeri iz piva pospešuju rast biljaka.
  • Pivo se može koristiti kao regenerator za oštećenu i suvu kosu, samo imajte na umu da ako ovo radite kvalitet piva je veoma bitan. Što je kvalitetnije pivo to će vaša kosa biti svilenkastija i mekanija.
  • Najduži mamurluk je trajao čak 4 dana! Njega je iskusio jedan Škotlanđanin nakon što je za jedno veče popio 28 litara piva.
Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Rebel Red

IRSKI RED ALE

Rebel Red je pivo koje se pravi u pivari koja je sagrađena na prostoru starog franciskanskog manastira i bunara i datira iz 1219. godine.

Zanimljivosti o pivu

– Stiven Potrisno iz Pensilvanije, USA, je popijo litru piva za 1.9 sekundi i drži svetski rekord u brzini ispijanja

Sastojci kriju tajnu

Dok ispijate vaše omiljeno pivo, da li ste se zapitali koja je procedura potrebna da biste vi bili zadovoljni konzument

Austrija i pivo

U nekoj igri asocijacija bilo bi relativno lako stići do tačnog rešenja: Mocart, valcer, Saher torta, skijanje. Naravno, asocijacije, u

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.