Mamurluk dug četiri dana

  • Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske pivare dodaju određene dodatke kako bi razblažile ukus svojih piva. Sve u cilju da poboljšaju ukus pivu i privuku što više konzumenata.
  • Kvasac u pivu se pretvara u: etanol (zbog koga se javlja pijanstvo) i CO2 (od čega se stvaraju mehuriće).
  • Nedavno objavljena studija tvrdi da šećeri iz piva pospešuju rast biljaka.
  • Pivo se može koristiti kao regenerator za oštećenu i suvu kosu, samo imajte na umu da ako ovo radite kvalitet piva je veoma bitan. Što je kvalitetnije pivo to će vaša kosa biti svilenkastija i mekanija.
  • Najduži mamurluk je trajao čak 4 dana! Njega je iskusio jedan Škotlanđanin nakon što je za jedno veče popio 28 litara piva.
Podelite članak

PROČITAJTE I:

Alkohol je droga

Dostupnost alkohola je toliko uobičajena pojava da većina ljudi ne shvata da je alkohol isto što i ostale opojne droge,

KAKO TOČITI ERDINGER PIVO

Za točenje Erdingera preporučuje se klasičan metod točenja piva u jedinstvenoj Erdinger čaši. Potrebno je isprati čašu hladnom vodom, zatim

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju