Mamurluk dug četiri dana

  • Kraft pivare dodaju dodatke poput žitarica u svoja piva kako bi svojim pivima pojačale ukus. Sa druge strane velike industrijske pivare dodaju određene dodatke kako bi razblažile ukus svojih piva. Sve u cilju da poboljšaju ukus pivu i privuku što više konzumenata.
  • Kvasac u pivu se pretvara u: etanol (zbog koga se javlja pijanstvo) i CO2 (od čega se stvaraju mehuriće).
  • Nedavno objavljena studija tvrdi da šećeri iz piva pospešuju rast biljaka.
  • Pivo se može koristiti kao regenerator za oštećenu i suvu kosu, samo imajte na umu da ako ovo radite kvalitet piva je veoma bitan. Što je kvalitetnije pivo to će vaša kosa biti svilenkastija i mekanija.
  • Najduži mamurluk je trajao čak 4 dana! Njega je iskusio jedan Škotlanđanin nakon što je za jedno veče popio 28 litara piva.
Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Razbijanje zabluda o pivu

Egipatska legenda kaže da je Oziris pronašao pivo. Oziris je bog plodnosti, zemlje i vegetacije. Pivo tada nije bilo samo

Čaša za pivo

Pojavljuju se u različitim oblicima i veličinama, ali nipošto nisu samo rezultat dizajnerskog nadahnuća, već imaju tačno propisanu svrhu, u

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih