Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti.

Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo sa objašnjenjem makronutrijenata. Svaka hrana koju konzumirate sastoji se od jednog ili više sledećih makronutrijenata: proteina, masti i ugljenih hidrata. Ovi makronutrijenti imaju specifična svojstva, kao što su broj kalorija koje sadrže. Od pomenutih makronutrijenata masti su označene kao najnepoželjnije. Ipak masti su, kao i proteini i ugljeni hidrati neophodni u ishrani čoveka. Poznato je da jedan gram ugljenih hidrata ili proteina samo 4 kcal, a jedan gram alkohola sadrži 7 kcal. Ako trošite više kalorija nego što konzumirate, tada unetu mast vaše telo lako i odmah iskoristi, čak i ako konzumirate hranu sa visokim sadržajem masti. Međutim, konzumiranje alkohola umanjuje ovaj proces. Alkohol je otrov i ne može se uskladištiti u telu, zato ima prioritet kao izvor energije u odnosu na sve druge makronutriente. To znači da sve što radite dok ste pod uticajem alkohola (dok imate alkohola u telu) radite bukvalno od energije koju vam je alkohol dao, ali to znači i da ne koristite mast kao izvor energije. U tim situacijama telo taloži (čuva) mast (za kasnije) tj. stvara se masno tkivo. Upravo zato treba izbegavati masnu hranu dok konzumirate alkohol. Dobar način za izbegavanje masnih naslaga je da u napred isplanirate obroke kada planirate da konzumirate i alkohol. Uz alkohol konzumirajte obilnu količinu proteina. Dok vaše telo možda neće moći da koristi sve masnoće koje jedete tog dana, protein će vas zadržati treznijima duže vreme.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Strip o pivu

PIVO I UMETNOST – Strip o pivu

Strip o pivu na 180 strana pruža mogućnost da se nauče potpuno nove stvari o pivu – od toga kako je došlo do prvih pivskih eksperimenata, pa sve do kraft revolucije.

Pivara Razbeerbriga

RAZBEERBRIGA počinje sa radom 2015. godine, kao mala nezavisna pivara sa sedištemu u Novom Sadu. Njihov glavni motiv odnosno cilj

Pivo zaustavlja kataraktu

Previše piva i vaš vid će postati zamućen, ali konzumacijom prave količine piva i vaše oči će imati koristi. Istraživači

Skuvajte svoje pivo

Proizvodnja piva je relativno lak proces i potrebna su vam samo četiri sastojka – kvasac, slad, ječam i dekstroza Većina

Svi na Staropramen i kobaje

Od 8. do 12. maja Tašmajdanski parkbićemesto najbolje gradske zabave i spoj jedinstvenih svetskih kuhinja. U gradskom jezgru prestonice održava

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju