Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti.

Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo sa objašnjenjem makronutrijenata. Svaka hrana koju konzumirate sastoji se od jednog ili više sledećih makronutrijenata: proteina, masti i ugljenih hidrata. Ovi makronutrijenti imaju specifična svojstva, kao što su broj kalorija koje sadrže. Od pomenutih makronutrijenata masti su označene kao najnepoželjnije. Ipak masti su, kao i proteini i ugljeni hidrati neophodni u ishrani čoveka. Poznato je da jedan gram ugljenih hidrata ili proteina samo 4 kcal, a jedan gram alkohola sadrži 7 kcal. Ako trošite više kalorija nego što konzumirate, tada unetu mast vaše telo lako i odmah iskoristi, čak i ako konzumirate hranu sa visokim sadržajem masti. Međutim, konzumiranje alkohola umanjuje ovaj proces. Alkohol je otrov i ne može se uskladištiti u telu, zato ima prioritet kao izvor energije u odnosu na sve druge makronutriente. To znači da sve što radite dok ste pod uticajem alkohola (dok imate alkohola u telu) radite bukvalno od energije koju vam je alkohol dao, ali to znači i da ne koristite mast kao izvor energije. U tim situacijama telo taloži (čuva) mast (za kasnije) tj. stvara se masno tkivo. Upravo zato treba izbegavati masnu hranu dok konzumirate alkohol. Dobar način za izbegavanje masnih naslaga je da u napred isplanirate obroke kada planirate da konzumirate i alkohol. Uz alkohol konzumirajte obilnu količinu proteina. Dok vaše telo možda neće moći da koristi sve masnoće koje jedete tog dana, protein će vas zadržati treznijima duže vreme.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

proces pravljenja piva

Kako se pravi pivo

Ako ste rešili da sami skuvate svoje pivo dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim ko je to već

Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici

Pivnica Gusan

Zdanje, u kojem se nalazi pivnica-restoran Gusan, sazidano je 1830. godine u stilu klasicizma, kao jedna od prve četiri dvospratnice

Čas zitologije

Svi smo čuli za neke čudne grane koje nauka istražuje, ali ovo je jedna koliko čudna toliko i ozbiljna grana

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora