Kućno pivarstvo – poboljšajte fermentaciju

Da bi se efikasno umnožavali kvasci i prešli na posao pretvaranja šećera u alkohol, kvascima je potrebna dovoljna količina kiseonika. Ako kuvate pivo koristeći ekstrakt slada, to se može postići na nekoliko načina, mešanjem vode i sipanjem vode sa velike visine, ali pažljivo.

Temperatura fermentacije nije ista za sva piva. Povećavanjem temperature fermentacije dobijamo da od kvasca neku njegovu specifičnu osobinu. Ako pred kraj povećamo temperaturu fermentacije dobijamo i „čistiji“ ukus piva.

Što se tiče hlađenja, kako se ne bi temperatura kolebala, uranjanje u veću posudu ili kadu napunjenu hladnom vodom, ali i obmotavanje mokrog i hladnog peškira oko fermentora, olakšaće posao.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

zalivanje biljaka pivom

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.

Dva najskuplja piva na svetu

Danas smo odlučili da vas upoznamo sa onom luksuznom stranom najpopularnije alkoholnog pića Pivo je najpopularnije alkoholno piće na svetu,

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

Pepper pizza bar

Pepper Bar iz Novog Sada otvoren je 2014.  godine, prvenstveno kao koktel bar, a godinu dana kasnije nakon otvaranja kuhinje

Na izvoru vitamina B

Kvasac u pivu je prepun vitamina B, posebno ako pijete nefiltrirano pivo. Vitamin B3 (niacin) je dobar regulator niva holesterola,

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli