Kućno pivarstvo – poboljšajte fermentaciju

Da bi se efikasno umnožavali kvasci i prešli na posao pretvaranja šećera u alkohol, kvascima je potrebna dovoljna količina kiseonika. Ako kuvate pivo koristeći ekstrakt slada, to se može postići na nekoliko načina, mešanjem vode i sipanjem vode sa velike visine, ali pažljivo.

Temperatura fermentacije nije ista za sva piva. Povećavanjem temperature fermentacije dobijamo da od kvasca neku njegovu specifičnu osobinu. Ako pred kraj povećamo temperaturu fermentacije dobijamo i „čistiji“ ukus piva.

Što se tiče hlađenja, kako se ne bi temperatura kolebala, uranjanje u veću posudu ili kadu napunjenu hladnom vodom, ali i obmotavanje mokrog i hladnog peškira oko fermentora, olakšaće posao.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Svi na Staropramen i kobaje

Od 8. do 12. maja Tašmajdanski parkbićemesto najbolje gradske zabave i spoj jedinstvenih svetskih kuhinja. U gradskom jezgru prestonice održava

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.