Pivo za istinske gurmane

Pivara Belivor je uspela sa sirom da napravi nešto što niko nije do sada. Oni su napravili pivo, i to ne od bilo kojeg sira. Radi se o buđavom siru. U Belivor pivari su pomešali 25% surutke, koja je preostala posle proizvodnje buđavog sira, sa 75% njihovog piva. Nakon fermentacije, dobija se pivo sa jako nežnim ukusima i glatkom, kremastom teksturom. Ovo pivo sadrži 4,2 % alkohola, a iz Belivora saznajemo da imaju plan da naprave pivo i od trapist sira.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

Restoran Salaš 034

Restoran Salaš 034, uređen nalik na vojvođanske salaše, nalazi se na rustičnoj zemunskoj kaldrmi. Ako ovom prikazu dodamo i pogled

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.