Pivo za istinske gurmane

Pivara Belivor je uspela sa sirom da napravi nešto što niko nije do sada. Oni su napravili pivo, i to ne od bilo kojeg sira. Radi se o buđavom siru. U Belivor pivari su pomešali 25% surutke, koja je preostala posle proizvodnje buđavog sira, sa 75% njihovog piva. Nakon fermentacije, dobija se pivo sa jako nežnim ukusima i glatkom, kremastom teksturom. Ovo pivo sadrži 4,2 % alkohola, a iz Belivora saznajemo da imaju plan da naprave pivo i od trapist sira.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je

Gradska pivnica

Gradska pivnica u Novom Sadu počela je sa radom 2017. godine, skoro 270 godina posle osnivanja prvog javnog okupljališta ljubitelja

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PAMETNO KUPITE Paulaner Dunkel

Paulaner Dunkel je moćno pivo, slično vinu, samo ukusnije i sa umerenim procentom alkohola. Ako volite moćne ukuse, Paulaner Dunkel je pivo za vas.

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.