Zašto ne treba hladiti pivske čaše

  • Kvasac može "preživeti" u alkoholu samo ako je njegova koncentracije od 14% do 18%.
  • U Antičkom Egiptu, radnici koji su radili na izgradnji piramida u Gizi plaćani su tri puta dnevno. Ali oni nisu dobijali novac, nego pivo.
  • Nemačka je najveći proizvođač hmelja na svetu.
  • Hmelj je otrovan za životinje, ali samo u svom prirodnom obliku.
  • Nemojte hladiti čaše pre nego što u njih sipate pivo. Hladne čaše će naterati vaše pivo da peni.
Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PILSNER PIVA

Pilsner pivo se pravi od neutralne ili vode sa visokom Ph vrednošću. Često je zlatkaste boje, blago suvog i gorkog

Kineski festival piva

Muzika, turisti, tradicionalna hrana, veliki šatori i puno hrane i piva – nije Oktoberfest, to je Qingdao International Beer Festival,