Zašto ne treba hladiti pivske čaše

  • Kvasac može "preživeti" u alkoholu samo ako je njegova koncentracije od 14% do 18%.
  • U Antičkom Egiptu, radnici koji su radili na izgradnji piramida u Gizi plaćani su tri puta dnevno. Ali oni nisu dobijali novac, nego pivo.
  • Nemačka je najveći proizvođač hmelja na svetu.
  • Hmelj je otrovan za životinje, ali samo u svom prirodnom obliku.
  • Nemojte hladiti čaše pre nego što u njih sipate pivo. Hladne čaše će naterati vaše pivo da peni.
Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu.

Atomska bomba i pivo

Jedan neobičan test je obavljen u SAD, a „glavni akter“ je pivo. Naime, 1956. godine naučnici su radili test jačine

Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice.