Zašto ne treba hladiti pivske čaše

  • Kvasac može "preživeti" u alkoholu samo ako je njegova koncentracije od 14% do 18%.
  • U Antičkom Egiptu, radnici koji su radili na izgradnji piramida u Gizi plaćani su tri puta dnevno. Ali oni nisu dobijali novac, nego pivo.
  • Nemačka je najveći proizvođač hmelja na svetu.
  • Hmelj je otrovan za životinje, ali samo u svom prirodnom obliku.
  • Nemojte hladiti čaše pre nego što u njih sipate pivo. Hladne čaše će naterati vaše pivo da peni.
Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Leči kašalj za dva dana

Spravljanje pivskog sirupa protiv suvog kašlja je vrlo jednostavno i svako ga može napraviti kod kuće Verovali ili ne, sirup

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc