Kućno pivarstvo – Jednostavni načini da poboljšate ukus piva

U kućnoj proizvodnji izbegavajte velike količine belog šećera, šećerne trske ili dekstroze dok fermentišete pivo. U slučaju da koristite ove šećere pri fermentaciji, oni će nakon fermentisanja dati veoma suv ukus vašem pivu. To je onaj ukus koji se naziva „kućni“ ukus piva.

Iako će vaše pivo biti gazirano nakon nedelju dana boravka u boci, ostavite ga još nekoliko dana da bi ukusi došli do izražaja. Ovaj deo proizvodnje je naročito važan za piva napravljena uz pomoć pivskog kompleta i odstojavanje će pomoći u uklanjanju prevelike gorčine u mladom pivu.

Dužina trajanja fermentacije, koja je upisana na vašem pivskom kompletu definitivno nije dovoljno duga. Instrukcije sa beer kita će biti dovoljno dobre da napravite osrednje pivo. Ako želite da napravite sjajno pivo ovoj proces treba produžiti od 10 do 14 dana.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Tribeca

U samom srcu Beograda, nalazi se Tribeca, restoran koji odiše toplinom i dugom tradicijom. Tribeca svakodnevno privlači velik broj sugrađana,

Pivo izaziva aritmiju

Minhenski Oktoberfest baš i nije mesto na kome se mogu vršiti medicinska ispitivanja, ali su nemački naučnici proučavali posetioce ovog

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.