Kućno pivarstvo – Jednostavni načini da poboljšate ukus piva

U kućnoj proizvodnji izbegavajte velike količine belog šećera, šećerne trske ili dekstroze dok fermentišete pivo. U slučaju da koristite ove šećere pri fermentaciji, oni će nakon fermentisanja dati veoma suv ukus vašem pivu. To je onaj ukus koji se naziva „kućni“ ukus piva.

Iako će vaše pivo biti gazirano nakon nedelju dana boravka u boci, ostavite ga još nekoliko dana da bi ukusi došli do izražaja. Ovaj deo proizvodnje je naročito važan za piva napravljena uz pomoć pivskog kompleta i odstojavanje će pomoći u uklanjanju prevelike gorčine u mladom pivu.

Dužina trajanja fermentacije, koja je upisana na vašem pivskom kompletu definitivno nije dovoljno duga. Instrukcije sa beer kita će biti dovoljno dobre da napravite osrednje pivo. Ako želite da napravite sjajno pivo ovoj proces treba produžiti od 10 do 14 dana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1