Kućno pivarstvo – Jednostavni načini da poboljšate ukus piva

U kućnoj proizvodnji izbegavajte velike količine belog šećera, šećerne trske ili dekstroze dok fermentišete pivo. U slučaju da koristite ove šećere pri fermentaciji, oni će nakon fermentisanja dati veoma suv ukus vašem pivu. To je onaj ukus koji se naziva „kućni“ ukus piva.

Iako će vaše pivo biti gazirano nakon nedelju dana boravka u boci, ostavite ga još nekoliko dana da bi ukusi došli do izražaja. Ovaj deo proizvodnje je naročito važan za piva napravljena uz pomoć pivskog kompleta i odstojavanje će pomoći u uklanjanju prevelike gorčine u mladom pivu.

Dužina trajanja fermentacije, koja je upisana na vašem pivskom kompletu definitivno nije dovoljno duga. Instrukcije sa beer kita će biti dovoljno dobre da napravite osrednje pivo. Ako želite da napravite sjajno pivo ovoj proces treba produžiti od 10 do 14 dana.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Casa Nova

U samom centru Beograda, na Dorćolu, u starom gradskom kraju poznatom po svom multikulturalnom ambijentu, nalazi se restoran italijansko-francuske kuhinje

JELEN FRESH – LUMUN

Spoj limuna sa Jelen pivom stvorio je pivo sa voćnim ukusom – Jelen Fresh Limun. Pivo se odlikuje smanjenom gorčinom,

Restoran Ambar

Ambar je prvi moderni, internacionalni lanac restorana Balkanske kuhinje. Na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, Ambar kombinuje tradiciju

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc