Kućno pivarstvo – Jednostavni načini da poboljšate ukus piva

U kućnoj proizvodnji izbegavajte velike količine belog šećera, šećerne trske ili dekstroze dok fermentišete pivo. U slučaju da koristite ove šećere pri fermentaciji, oni će nakon fermentisanja dati veoma suv ukus vašem pivu. To je onaj ukus koji se naziva „kućni“ ukus piva.

Iako će vaše pivo biti gazirano nakon nedelju dana boravka u boci, ostavite ga još nekoliko dana da bi ukusi došli do izražaja. Ovaj deo proizvodnje je naročito važan za piva napravljena uz pomoć pivskog kompleta i odstojavanje će pomoći u uklanjanju prevelike gorčine u mladom pivu.

Dužina trajanja fermentacije, koja je upisana na vašem pivskom kompletu definitivno nije dovoljno duga. Instrukcije sa beer kita će biti dovoljno dobre da napravite osrednje pivo. Ako želite da napravite sjajno pivo ovoj proces treba produžiti od 10 do 14 dana.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Sindikat

Kvalitetni sastojci, čista izvorska voda sa Divčibara, ljubav i posvećenost su ono što definiše piva ove pivare   Pivara Sindikat

PIVO SA OBALE DUNAVA

Davne 1748. godine je Marija Terezija počela da naseljava prostore Vojvodine doseljenicima iz Austrije i Nemačke. Počeci proizvodnje piva u

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.