Saveti – Čuvanje piva

Većina ljudi ima barem jednu flašu piva koja već mesecima stoji u frižideru, bez obzira da li je čuvate za neku posebnu priliku, ili je to samo jedna flaša koja je ostala ne popijena tokom određene kućne proslave. Ovo nenamerno „starenje“ piva je zapravo dobrodošlo u slučaju ako se radi o „teškim“ stout-ovima, Trappist pivima i pivma koja sadrže dosta ječma. Ali, ako u frižideru dugo čuvate pivo koje je isključivo napravljeno od hmelja, možda ćete imati problem. Hmelj veoma brzo gubi svoju aromu, tako da piva koja baziraju svoj ukus i aromu na hmelju treba popiti što svežija. Sada pre nego što odložite pivo u frižider i „zaboravite“ na njega prvo pogledajte o kom stilu piva se radi.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Čas zitologije

Svi smo čuli za neke čudne grane koje nauka istražuje, ali ovo je jedna koliko čudna toliko i ozbiljna grana

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc