Kućno pivarstvo – Na koji način optimizovati alkohol u pivu

Beer kit-ovi odnosno kompleti za proizvodnju piva, predstavljaju pravo otkrovenje za mnoge kućne pivare. Jednostavni su za upotrebu i ne zahtevaju predznanje. Dizajnirani su tako da ne zastrašuju nove kućne pivare zahtevnim procedurama, nego je sve lagano i jednostavno.

Međutim, ako želite da napravite izvanredno pivo ili želite da pomognete drugima da naprave bolje pivo, evo nekoliko saveta koji će poboljšati i pomoći vašem pivu da ima bolji ukus.

Ako vaš beer kit zahteva dodavanje šećera, umesto šećera dodajte ekstrakt lakog slada ili dekstrozu. Na ovaj način će krajnji proizvod imati ukus kao pivo za koje ste dali pare, a ne sami napravili. Šećer ima samo jednu svrhu, da dovede nivo alkohola na svoju propisanu visinu, tj. oko 5%. Sam šećer malo utiče na ukus vašeg piva, alkohol je pojačivač arome. Međutim, zbog biohemijskih reakcija, upotreba velikih količina šećera rezultiraće da pivo ima kiselkast, prijatan ukus. Ovaj kiseli, sajderski, ukus posle par čaša postaje jako neprijatan. Zato vam savetujemo da umesto šećera koristite gore navedene zamene.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVSKI STILOVI: Voćna piva

Pivski stilovi i podstilovi sa dodatim voćem su tehnički vrlo zahtevni za napraviti, a mi vam predstavljamo najbolje pivo sa dodatim voćem na našem tržištu.

Restoran Durmitor

Restoran nacionalne kuhinje Durmitor izgrađen je 1993. godine, u centru poslovnog sveta na Novom Beogradu i vremenom je dobio autentičan

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike