Kućno pivarstvo – Na koji način optimizovati alkohol u pivu

Beer kit-ovi odnosno kompleti za proizvodnju piva, predstavljaju pravo otkrovenje za mnoge kućne pivare. Jednostavni su za upotrebu i ne zahtevaju predznanje. Dizajnirani su tako da ne zastrašuju nove kućne pivare zahtevnim procedurama, nego je sve lagano i jednostavno.

Međutim, ako želite da napravite izvanredno pivo ili želite da pomognete drugima da naprave bolje pivo, evo nekoliko saveta koji će poboljšati i pomoći vašem pivu da ima bolji ukus.

Ako vaš beer kit zahteva dodavanje šećera, umesto šećera dodajte ekstrakt lakog slada ili dekstrozu. Na ovaj način će krajnji proizvod imati ukus kao pivo za koje ste dali pare, a ne sami napravili. Šećer ima samo jednu svrhu, da dovede nivo alkohola na svoju propisanu visinu, tj. oko 5%. Sam šećer malo utiče na ukus vašeg piva, alkohol je pojačivač arome. Međutim, zbog biohemijskih reakcija, upotreba velikih količina šećera rezultiraće da pivo ima kiselkast, prijatan ukus. Ovaj kiseli, sajderski, ukus posle par čaša postaje jako neprijatan. Zato vam savetujemo da umesto šećera koristite gore navedene zamene.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Dilemma

Pivara Dilemma iz Pančeva svoja piva nudi u staklenoj ambalaži, sa sjajno dizajniranim, prepoznatljivim etiketama koje govore da se radi

Palačinkarnica Dizni

PALAČINKARNICA DIZNI

Palačinkarnica Dizni osim palačinki, nudi pice i paste, a ono što je važno napomenuti jeste da u svojoj karti pića imaju kraft i industrijska, kako flaširana, tako i točena piva.

Flaša ili bure

Da bi smo dobili odgovor na ovo pitanje moramo znati mnoge detalje Gde pivo bolje odležava, u flaši ili u

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.