Kućno pivarstvo – Na koji način optimizovati alkohol u pivu

Beer kit-ovi odnosno kompleti za proizvodnju piva, predstavljaju pravo otkrovenje za mnoge kućne pivare. Jednostavni su za upotrebu i ne zahtevaju predznanje. Dizajnirani su tako da ne zastrašuju nove kućne pivare zahtevnim procedurama, nego je sve lagano i jednostavno.

Međutim, ako želite da napravite izvanredno pivo ili želite da pomognete drugima da naprave bolje pivo, evo nekoliko saveta koji će poboljšati i pomoći vašem pivu da ima bolji ukus.

Ako vaš beer kit zahteva dodavanje šećera, umesto šećera dodajte ekstrakt lakog slada ili dekstrozu. Na ovaj način će krajnji proizvod imati ukus kao pivo za koje ste dali pare, a ne sami napravili. Šećer ima samo jednu svrhu, da dovede nivo alkohola na svoju propisanu visinu, tj. oko 5%. Sam šećer malo utiče na ukus vašeg piva, alkohol je pojačivač arome. Međutim, zbog biohemijskih reakcija, upotreba velikih količina šećera rezultiraće da pivo ima kiselkast, prijatan ukus. Ovaj kiseli, sajderski, ukus posle par čaša postaje jako neprijatan. Zato vam savetujemo da umesto šećera koristite gore navedene zamene.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Završen Beer Fest

Iz Apatinske pivare poručili – Odgovorno konzumirajte alkohol Kroz kampanje Kad pijem, ne vozim i Reciklirajte i Vi, Apatinska pivara

Pepper pizza bar

Pepper Bar iz Novog Sada otvoren je 2014.  godine, prvenstveno kao koktel bar, a godinu dana kasnije nakon otvaranja kuhinje

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja