Na izvoru vitamina B

Kvasac u pivu je prepun vitamina B, posebno ako pijete nefiltrirano pivo. Vitamin B3 (niacin) je dobar regulator niva holesterola, dok vitamin B6 (piridoksin) ubrzava rad mozga, te taj ubrzani rad pomaže u proizvodnji serotonina. Pored ovoga pivo sadrži jedinstvene antioksidante koji se ne mogu naći ni u jednom drugom piću, odnosno pivo sadrži gvožđe, kalcijum, fosfate ali i vlakna.

Studije su dokazale da pivo sadrži i vitamin B 12 i folnu kiselinu. Smatra se da pivopije u proseku imaju za 30% viši nivo vitamina B 6 od onih koji ne konzumiraju pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

TOČENO PIVO: Za i protiv

Koliko ima istine u pričama o dobrim i lošim stranama točenog piva Tempo modernog života ume biti naporan, te kako

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.