Kućno pivarstvo – Važnost kontrolisanja temperature tokom fermentacije

Ćelije kvasca mogu se reprodukovati i pretvarati šećer u alkohol i CO2 u širokom opsegu temperatura. Međutim, svaka sorta kvasca ima temperaturu koja baš njoj odgovara za fermentaciju. Preporučene temperature fermentacije možete pronaći za svaku sortu na web stranicama proizvođača. Većina kvasaca će najbolje fermentisati u opsegu od oko 17°C pa do 20°C. Ukoliko fermentaciju pustite da se odvija na nižoj temperaturi, rizikujete nekompletnu fermentaciju. Ako temperatura fermentacije bude viša nego što je potrebna za sortu kvasca koju koristite, kvasac može proizvesti više voćnih estara nego što je poželjno, kao i oštriji ukus i više alkohola.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

bip

BIP vratio pivo u Beograd

Sredinom septembra, u okviru Beogradske industrije piva, održana je ,,Sedeljka u BIP-u’’ kao u dobra stara vremena. Oko hiljadu najsrećnijih

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.