Interesantno pivo lošeg ukusa

Bone Duster pivo je direktan rezultat saradnje između pivara i nauke!

U neverovatnoj potrazi za novim sortama kvasca, pivari iz pivare „Lost Rhino Brewing“ su odlučili da odu korak dalje i kao izvor svojih kvasaca da koriste fosile kitova pronađenih u Virdžiniji blizu Dismal Swamp-a, a koji su izloženi u Kalvertovom morskom muzeju. Na ovaj način dobijen je divlji kvasac, koji ima voćne i veoma jedinstvene karakteristike. Uz ovako kultivisan kvasac, tim pivara i naučnika spojio je hemijskom reakcijom i ćilibar, te na taj način dobio veoma jedinstven ukus piva.

Oni koji su probali ovo pivo, kažu da je pitko, ali da ukus nije lep, jer se radi o kvascima koji su uzeti iz kostiju fosila. Ovo pivo sadrži 5,5% alkohola.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

Pivara Dogma

Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.