Zašto početi sa tamnim pivima

Svet kućnog pivarstva je veoma velik i raznolik. Bukvalno postoje stotine, ako ne i hiljade, raznih receptura za svakakva piva. U svom tom haosu teško je pronaći početnu tačku. Tamna piva su možda baš to što tražite. Bez obzira na to koji je vaš omiljeni tip piva, najbolje mesto za početak je pravljenje tamnih piva. Tamnije pivo, kao što su porteri i stoutovi, „lakše podnose „ greške, koje ćete sigurno praviti u početku jer nemate iskustva. Prilično je obeshrabrujuće kada vam prvih par serija piva ne uspe. Pa čak možda i prestanete da se bavite kućnim pivarstvom. Tamna piva su pravi odgovor za to, iako treba duže vremena za fermentaciju, tamna piva prilično opraštaju greške.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Brzi gulaš sa Kaš pivom

Gulaš je jelo koje turisti često traže u našim restoranima. Naročito je cenjen Mađarski gulaš, koji je često na trpezi

Pivara Gvint

U svetu kraft piva zauzimaju samosvojnu poziciju, pošto su, za razliku od većine, u potpunosti posvećeni lager pivima, jer su

CHINOOK SESSION IPA

S.M.A.S.H. je pojam u pivarstvu koji objašnjava pivo sačinjeno od jednog slada i jednog hmelja – Single Malt And Single

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.