Zašto početi sa tamnim pivima

Svet kućnog pivarstva je veoma velik i raznolik. Bukvalno postoje stotine, ako ne i hiljade, raznih receptura za svakakva piva. U svom tom haosu teško je pronaći početnu tačku. Tamna piva su možda baš to što tražite. Bez obzira na to koji je vaš omiljeni tip piva, najbolje mesto za početak je pravljenje tamnih piva. Tamnije pivo, kao što su porteri i stoutovi, „lakše podnose „ greške, koje ćete sigurno praviti u početku jer nemate iskustva. Prilično je obeshrabrujuće kada vam prvih par serija piva ne uspe. Pa čak možda i prestanete da se bavite kućnim pivarstvom. Tamna piva su pravi odgovor za to, iako treba duže vremena za fermentaciju, tamna piva prilično opraštaju greške.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

Namibija zemlja piva

Pogled na listu zemalja sa najviše popijenog piva po glavi stanovnika već godinama pruža istu sliku: Česi neprikosnoveno drže prvo

Kako do zdrave jetre

Jetra je jedan od najbitnijih organa za funkcionisanje našeg organizma. Baš zbog toga je veoma važno da se brinemo o

Restoran Soulfood

Da u jednom tržnom centru, osim kupovine, može kvalitetno i ukusno da se pojede, a i popije, što da ne,

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike