Zašto početi sa tamnim pivima

Svet kućnog pivarstva je veoma velik i raznolik. Bukvalno postoje stotine, ako ne i hiljade, raznih receptura za svakakva piva. U svom tom haosu teško je pronaći početnu tačku. Tamna piva su možda baš to što tražite. Bez obzira na to koji je vaš omiljeni tip piva, najbolje mesto za početak je pravljenje tamnih piva. Tamnije pivo, kao što su porteri i stoutovi, „lakše podnose „ greške, koje ćete sigurno praviti u početku jer nemate iskustva. Prilično je obeshrabrujuće kada vam prvih par serija piva ne uspe. Pa čak možda i prestanete da se bavite kućnim pivarstvom. Tamna piva su pravi odgovor za to, iako treba duže vremena za fermentaciju, tamna piva prilično opraštaju greške.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Donji Grad

U samom srcu starog Beogradu, nedaleko od Kalemegdana, u mirnom delu Dorćola, na uglu ulica Knićaninova i Visokog Stevana nalazi

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih