Zašto početi sa tamnim pivima

Svet kućnog pivarstva je veoma velik i raznolik. Bukvalno postoje stotine, ako ne i hiljade, raznih receptura za svakakva piva. U svom tom haosu teško je pronaći početnu tačku. Tamna piva su možda baš to što tražite. Bez obzira na to koji je vaš omiljeni tip piva, najbolje mesto za početak je pravljenje tamnih piva. Tamnije pivo, kao što su porteri i stoutovi, „lakše podnose „ greške, koje ćete sigurno praviti u početku jer nemate iskustva. Prilično je obeshrabrujuće kada vam prvih par serija piva ne uspe. Pa čak možda i prestanete da se bavite kućnim pivarstvom. Tamna piva su pravi odgovor za to, iako treba duže vremena za fermentaciju, tamna piva prilično opraštaju greške.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

Pametna kupovina

Postavlja se logično pitanje da li pivo naručiti od nekog ko nema potrebne uslove za ovakav vid prodaje ili pivo