Zašto početi sa tamnim pivima

Svet kućnog pivarstva je veoma velik i raznolik. Bukvalno postoje stotine, ako ne i hiljade, raznih receptura za svakakva piva. U svom tom haosu teško je pronaći početnu tačku. Tamna piva su možda baš to što tražite. Bez obzira na to koji je vaš omiljeni tip piva, najbolje mesto za početak je pravljenje tamnih piva. Tamnije pivo, kao što su porteri i stoutovi, „lakše podnose „ greške, koje ćete sigurno praviti u početku jer nemate iskustva. Prilično je obeshrabrujuće kada vam prvih par serija piva ne uspe. Pa čak možda i prestanete da se bavite kućnim pivarstvom. Tamna piva su pravi odgovor za to, iako treba duže vremena za fermentaciju, tamna piva prilično opraštaju greške.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Istok

Restoran Istok je vijetnamski restoran, koji se nalazi u samom srcu Beograda. Duh i svežina orijenta, koji su sveprisutni u

Pivara Crow

Ova domaća craft pivara koja se nalazi u Vranovu je pravi dragulji i pokazuje nam šta je sve moguće postići

Pivo i kamenje u bubregu

Evo još jednog benefita ako pijete pivo. Pored toga što pomaže oko kardiovasklularnih problema i što vas čini kreativnijim pivo

Restoran Velika Skadarlija

Restoran Velika Skadarlija nalazi se na Skadarliji, čuvene boemske četvrti starog Beograda. Velika Skadarlija je mesto gde se susreću prošlost

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.