Najčešća greška kućnih pivara

Kada donesete odluku da uđete u svet kućnog pivarstva i da počnete sa pravljenjem sopstvenog piva, vrlo je izvesno da će te praviti greške. Te greške mogu da budu sitne, no mogu da budu i ozbljne. Kako bi vam pomogli da predupredite greške, pokušaćemo da vam otkrijemo najčešće grešku i da vam sugerišemo kako da ih  prevaziđete.

Česta greška prilikom pravljenja piva je korišćenje vode lošeg kvaliteta u procesu proizvodnje. Voda je najjednostavniji, najjeftiniji i najvažniji sastojak koji se koristi za pripremu piva, ali mnogi pivari i dalje koriste vodu iz slavine za svoja piva. Voda je osnova za dobar kvalitet i ukus piva. Zamislite vodu kao prazno belo platno. Voda iz česme je sve osim praznog platna, jer sadrži hlor, rastvorene čvrste materije i još veliki broj kontaminata za koje se zna da znatno utiču na ukus. Savet je koristiti prečistač vode, koji se može kupiti u specijalizovanim prodavnicama.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Ambar

Ambar je prvi moderni, internacionalni lanac restorana Balkanske kuhinje. Na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, Ambar kombinuje tradiciju

Restoran Bistro Grad

Najbolji beogradski hometown bar i restoran. U samom srcu grada, na korak od užurbane pešačke zone – mesto savršene tišine

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih