Najčešća greška kućnih pivara

Kada donesete odluku da uđete u svet kućnog pivarstva i da počnete sa pravljenjem sopstvenog piva, vrlo je izvesno da će te praviti greške. Te greške mogu da budu sitne, no mogu da budu i ozbljne. Kako bi vam pomogli da predupredite greške, pokušaćemo da vam otkrijemo najčešće grešku i da vam sugerišemo kako da ih  prevaziđete.

Česta greška prilikom pravljenja piva je korišćenje vode lošeg kvaliteta u procesu proizvodnje. Voda je najjednostavniji, najjeftiniji i najvažniji sastojak koji se koristi za pripremu piva, ali mnogi pivari i dalje koriste vodu iz slavine za svoja piva. Voda je osnova za dobar kvalitet i ukus piva. Zamislite vodu kao prazno belo platno. Voda iz česme je sve osim praznog platna, jer sadrži hlor, rastvorene čvrste materije i još veliki broj kontaminata za koje se zna da znatno utiču na ukus. Savet je koristiti prečistač vode, koji se može kupiti u specijalizovanim prodavnicama.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVO UMESTO VODE?

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, a prodaja ovog pića u SAD godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara.

Restoran Bela Reka

Nekad se znalo za svako jelo – dobar recept, sveži lokalni sastojci, spremljeni s mnogo ljubavi. U nacionalnom restoranu Bela

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja