Najčešća greška kućnih pivara

Kada donesete odluku da uđete u svet kućnog pivarstva i da počnete sa pravljenjem sopstvenog piva, vrlo je izvesno da će te praviti greške. Te greške mogu da budu sitne, no mogu da budu i ozbljne. Kako bi vam pomogli da predupredite greške, pokušaćemo da vam otkrijemo najčešće grešku i da vam sugerišemo kako da ih  prevaziđete.

Česta greška prilikom pravljenja piva je korišćenje vode lošeg kvaliteta u procesu proizvodnje. Voda je najjednostavniji, najjeftiniji i najvažniji sastojak koji se koristi za pripremu piva, ali mnogi pivari i dalje koriste vodu iz slavine za svoja piva. Voda je osnova za dobar kvalitet i ukus piva. Zamislite vodu kao prazno belo platno. Voda iz česme je sve osim praznog platna, jer sadrži hlor, rastvorene čvrste materije i još veliki broj kontaminata za koje se zna da znatno utiču na ukus. Savet je koristiti prečistač vode, koji se može kupiti u specijalizovanim prodavnicama.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kabinet Taproom

Kabinet Taproom

Na oko 40 kilometara od Beograda, podno Avale, u mestu Nemanikuće, nalazi se pivara Kabinet. Pivara Kabinet je prva srpska

Češka piva u Srbiji

Priča o Češkoj Republici i pivu najčešće započinje dobro poznatom statistikom, koja već godinama unazad pokazuje da su Česi neprikosnoveni

Pivska scena Srbije

Još uvek smo na početku nove godine i statističari raznih profila i dalje obrađuju podatke za 2018. godinu, tako da

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.