Evo zašto volimo pivo

Korišćenjem ovih saveta osiguraćete sebi najbolji užitak u vašem omiljenom piću

Pivo, većini ljudi je pivo omiljeno piće. Statistika govori da je pivo treće najpopularnije piće na svetu, odmah iza vode i čaja. Ljudi obožavaju pivo najviše zbog toga što je toliko neobavezno. Ako malo bolje razmislite, skoro uvek, možete popiti pivo. Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga.

Problem je u tome što većina ljudi ne zna kako da izvuče maksimum iz svog omiljenog pića. Postoji dosta faktora koji mogu učiniti vaše pivo još boljim. Pre svega, probajte nešto novo, ako već nemate omiljeno pivo. Ako ste se izgubili u ogromnom izboru raznih piva i ne znate koje da izaberete, stručnjaci savetuju da se služite ukusom. Ako volite ljutu hranu, probajte pivo koje ima ljutkaste arome i obrnuto. Što je svežije to je bolje, baram kada se radi o pivu. Ako nemate pristup točenom, može da prođe i flaširano. Jedino što je bitno jeste da je sveže. Čaša iz koje pijete pivo, osim što bi trebala da bude čista i suva, trebala bi da odgovara stilu piva koji konzumirate. Ako vam je ovo malo komplikovano, mi vas savetujemo da kupite tulpin čašu. Ovakva čaša odgovara većini stilova piva.

Većina ljudi kaže da toplo pivo nije pivo, verovatno su u pravu. Pivo, što je toplije to više gubi na aromi i ukusu, te vodite računa da vaše pivo bude valjano rashlađeno. Naravno na samom kraju dolazi hrana. Ubedljivo, nema ničega boljeg od dobro uparene hrane sa dobrim pivom. Ovo nije toliko teško i na internetu imate bezbroj saveta koji će vam pomoći. Naravno da se u pivu može uživati bez ovih saveta. Ali uz korišćenje ovih saveta osiguraćete sebi najbolji užitak u vašem omiljenom piću.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se

bernard pivo

BERNARD Pivo iz Češke

Češka pivara Bernard nalazi se u  Humpolecu i u vlasništvu je porodice Bernard, a  poznati su po tradicionalnom i nepasterizovanom pivu.

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli