Držite se jednostavnih receptura

Ljudi umeju da se razočaraju u kućno pivarstvo nakon što naprave svoje prvo pivo, a evo i zašto

Svi pravimo greške. Greške su nam najbolje vodilje i najbolji učitelj, kako u životu tako i u pivarstvu. Problem koji se javlja, jeste da pivarstvo nije baš jednostavna delatnost. Mora se voditi računa o mnogo različitih faktora. U moru različitih faktora, može se lako desiti da na nešto zaboravite ili ne obratite dovoljno pažnje na detalje. Uglavnom su to male greške, ali itekako može da dođe do većih grešaka koje, u najgorem slučaju, mogu uništiti vaše pivo. Nije problem ako grešite, ali jeste problem da ponavljate iste greške više puta. Početnici, obratite pažnju, kada birate recepturu za vaše pivo obavezno izaberite nešto jednostavno. Kada tek počinjete, može biti zaista primamljivo da pokušate sve odjednom. Ali, mnogo je mudrije da se držite jednostavnih receptura dok ne shvatite kako šta funkcioniše. Nikako nemojte pokušavati da tražite ili smišljate prečice. Očistite sve kako treba. Ostavite prokuvalo pivo do kraja da se ohladi. Ako pokušate da koristite prečice, to će se verovatno videti na krajnjem proizvodu. Ne žurite, uživajte u procesu pravljenja piva, strpljivo čekajući da ga isprobate. Ljudi umeju da se razočaraju u kućno pivarstvo nakon što naprave svoje prvo pivo. Uglavnom se to dešava jer su postavili prevelika očekivanja, a dobili su nešto što je, u najboljem slučaju, prosečno. Niko ne uspe svaki put da napravi savršeno pivo, čak ni profesionalci. To je deo zabave kućnog pivarstva! Ako želite svaki put da napraviti savršeno pivo, trebali biste potražiti posao u komercijalnoj pivari. Kao što smo rekli mnogo puta do sada, greške su deo zabave, baram kada se radi o kućnom pivarstvu. Nemojte se bojati da probate nove stvari, ali tek kada savladate osnove. Držite se jednostavnih receptura i nemojte tražiti prečice.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Đerdan

Izvanredan položaj, prijatan ambijent, autentična atmosfera kućne topline, diskretan šarm, sklad starih dobrih tradicija srpskih domaćina i modernih ugostiteljskih vremena

Mini pivara Kors

Pivara Kors je mala pivara sa sedištem u Zemunu. Mini pivara Kors počela je sa radom u septembru 2015. godine

Nemački olimpijci i pivo

Činjenica da Nemci piju mnogo piva nije ništa novo ni iznenađujuće, ali da sportisti i to olimpijci piju puno piva,

Pivara Academia

Mladi, preduzetni i odlučni, ne smatraju da je to što su geografski udaljeni od velikih pivskih centara mana i žele

Prva pivara u Srbiji

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.