Držite se jednostavnih receptura

Ljudi umeju da se razočaraju u kućno pivarstvo nakon što naprave svoje prvo pivo, a evo i zašto

Svi pravimo greške. Greške su nam najbolje vodilje i najbolji učitelj, kako u životu tako i u pivarstvu. Problem koji se javlja, jeste da pivarstvo nije baš jednostavna delatnost. Mora se voditi računa o mnogo različitih faktora. U moru različitih faktora, može se lako desiti da na nešto zaboravite ili ne obratite dovoljno pažnje na detalje. Uglavnom su to male greške, ali itekako može da dođe do većih grešaka koje, u najgorem slučaju, mogu uništiti vaše pivo. Nije problem ako grešite, ali jeste problem da ponavljate iste greške više puta. Početnici, obratite pažnju, kada birate recepturu za vaše pivo obavezno izaberite nešto jednostavno. Kada tek počinjete, može biti zaista primamljivo da pokušate sve odjednom. Ali, mnogo je mudrije da se držite jednostavnih receptura dok ne shvatite kako šta funkcioniše. Nikako nemojte pokušavati da tražite ili smišljate prečice. Očistite sve kako treba. Ostavite prokuvalo pivo do kraja da se ohladi. Ako pokušate da koristite prečice, to će se verovatno videti na krajnjem proizvodu. Ne žurite, uživajte u procesu pravljenja piva, strpljivo čekajući da ga isprobate. Ljudi umeju da se razočaraju u kućno pivarstvo nakon što naprave svoje prvo pivo. Uglavnom se to dešava jer su postavili prevelika očekivanja, a dobili su nešto što je, u najboljem slučaju, prosečno. Niko ne uspe svaki put da napravi savršeno pivo, čak ni profesionalci. To je deo zabave kućnog pivarstva! Ako želite svaki put da napraviti savršeno pivo, trebali biste potražiti posao u komercijalnoj pivari. Kao što smo rekli mnogo puta do sada, greške su deo zabave, baram kada se radi o kućnom pivarstvu. Nemojte se bojati da probate nove stvari, ali tek kada savladate osnove. Držite se jednostavnih receptura i nemojte tražiti prečice.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kada je napravljeno prvo pivo

Na kamenim pločama pronađenim u pećini, istraživači Stanforda otkrili su tragove skroba i biljnih čestica, te smrvljene ostatke raznih semenki,

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

BANJALUČKA PIVARA Najprepoznatljiviji brend Banjaluke

Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 150 godina i beskompromisnom kvalitetu, koji je utkan u DNK kompanije, Banjalučka pivara odavno je prešla granice regiona i postala najprepoznatljiviji brend iz Banjaluke.

pretplata