Držite se jednostavnih receptura

Ljudi umeju da se razočaraju u kućno pivarstvo nakon što naprave svoje prvo pivo, a evo i zašto

Svi pravimo greške. Greške su nam najbolje vodilje i najbolji učitelj, kako u životu tako i u pivarstvu. Problem koji se javlja, jeste da pivarstvo nije baš jednostavna delatnost. Mora se voditi računa o mnogo različitih faktora. U moru različitih faktora, može se lako desiti da na nešto zaboravite ili ne obratite dovoljno pažnje na detalje. Uglavnom su to male greške, ali itekako može da dođe do većih grešaka koje, u najgorem slučaju, mogu uništiti vaše pivo. Nije problem ako grešite, ali jeste problem da ponavljate iste greške više puta. Početnici, obratite pažnju, kada birate recepturu za vaše pivo obavezno izaberite nešto jednostavno. Kada tek počinjete, može biti zaista primamljivo da pokušate sve odjednom. Ali, mnogo je mudrije da se držite jednostavnih receptura dok ne shvatite kako šta funkcioniše. Nikako nemojte pokušavati da tražite ili smišljate prečice. Očistite sve kako treba. Ostavite prokuvalo pivo do kraja da se ohladi. Ako pokušate da koristite prečice, to će se verovatno videti na krajnjem proizvodu. Ne žurite, uživajte u procesu pravljenja piva, strpljivo čekajući da ga isprobate. Ljudi umeju da se razočaraju u kućno pivarstvo nakon što naprave svoje prvo pivo. Uglavnom se to dešava jer su postavili prevelika očekivanja, a dobili su nešto što je, u najboljem slučaju, prosečno. Niko ne uspe svaki put da napravi savršeno pivo, čak ni profesionalci. To je deo zabave kućnog pivarstva! Ako želite svaki put da napraviti savršeno pivo, trebali biste potražiti posao u komercijalnoj pivari. Kao što smo rekli mnogo puta do sada, greške su deo zabave, baram kada se radi o kućnom pivarstvu. Nemojte se bojati da probate nove stvari, ali tek kada savladate osnove. Držite se jednostavnih receptura i nemojte tražiti prečice.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Kombinat

Sam centar Novog Sada, bezlična zgrada u kojoj su NS Bazar i bioskop na svom kraju dobija potpuno novu dimenziju

Restoran Gradska

Restoran Gradska je restoran nacionalne kuhinje, sa širokim izborom specijaliteta iz topličkog okruga Srbije, i sve to od strane njihovog

Restoran Astal Šaren

Ovo je restoran, odnosno kafana, koja budi uspomene na nekadašnje kafane kojih je bilo mnogo u Novom Sadu, sve dok

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.