Pivski stomak i kako ga se rešiti

Iako deluje šašavo, ne treba olako shvatiti pivski stomak jer iza njega mogu da stoje svakakvi problemi od kojih je alkoholizam najmanji

Da li ste primetili da vam se stomak povećava od piva? Ako jeste nemojte se brinuti, niste sami. Veliki ili mali, pivski stomak predstavlja veliki problem većini pivopija, pogotovo kada se radi o muškarcima.

Šta zaista izaziva pivski stomak, i kako to da ga neke pivopije nemaju dok ga drugi imaju? Nužni krivac za pivski stomak ne mora da bude pivo, nego višak kalorija. Taj višak kalorija može pretvoriti vaš uzak struk u ogroman stomak koji kipi preko pantalona. Bitno je naglasiti da pivski stomak može izazvati bilo kakav vid viška kalorija. Od kalorija iz alkohola, do slatkih pića i prekomernih porcija obroka. Sve ovo može doprineti pivskom stomaku.Međutim, čini se da alkohol ima određenu povezanost sa mastima koje se skupljaju na središtu tela, odnosno na stomaku. Alkohol je vezan sa viškom kila zbog same prirode metabolizma alkohola u organizmu. Dok se alkohol metaboliše i razgrađuje u jetri vaše telo, kao izvor energije, koristi taj isti alkohol, a ne masti. Pivo je alkoholno piće od koga će vam se najlakše povećati struk. Razlog toga je sama priroda piva, jer se u pola litre piva nalazi 150 kalorija. Što je puno za tako malu zapreminu tečnosti. Takođe, bitan detalj je i da  niko, odnosno uglavnom niko, se ne zaustavlja na prvom pivu, te se kalorije lagano nakupe.

Iako deluje šašavo, ne treba olako shvatiti pivski stomak jer iza njega mogu da stoje razni problemi od kojih je alkoholizam najmanji. Pivski stomak je povezan sa raznim zdravstvenim problemima, od dijabetesa tipa 2 do visokog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti. Sve ovo je zabrinjavajuće, ali da li postoji rešenje ovog problema? Naravno, postoji i uopšte nije komplikovano. Ne postoji ni jedan magičan način, niti prečica. Jedini načina da ga se rešite jeste da smanjite unos kalorija i da se više krećete. Ne morate se uopšte odricati alkohola, ali ako pijete poželjno je da manje jedete i obrnuto. Na ovaj način možete se brzo i efikasno rešiti pivskog stomaka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1