Ovo je najbolji lek za mamurluk

Verovatno ste čuli za mit da jedno jutarnje pivo može izlečiti mamurluk, ali da li to zaista funkcioniše

Glavobolja, bol u želudcu i suva usta su glavni simptomi mamurluka, i oni će vas verovatno naterati da se zapitate da li ste protekle noći doneli dobre odluke.

Verovatno ste čuli za mit da jedno jutarnje pivo može izlečiti mamurluk, ali da li to zaista funkcioniše? U neku ruku funkconiše, dok u drugu i ne baš. Vidite, jutarnje pivo, uz doručak, vam može znatno ublažiti simptome mamurluka, ali samo privremeno. U realnosti, konzumacija alkohola, dok je vaše telo u stanju mamurluka, vam samo može produžiti agoniju. Vreme je jedini siguran lek za vaše preterano konzumiranje i podsetnik da budete pametniji sledeći put. Ljudi uglavnom misle da se „klin klinom izbija“, ali to nije slučaj kada se radi o mamurluku.Ovo verovanje je proisteklo iz mišljenja da je mamurluk simptom nestajanja alkohola iz vašeg tela, te ideja logično zvuči, odnosno da ako unesete u organizam još alkohola, da će se mamurluk povući. Ali u praksi ovo vam može samo izazvati još više problema. Možda ćete se osećati malo bolje, ali kada vas alkohol iz piva „pusti“ agonija se nastavlja i produžava se znatno duže.

Sa druge strane, ako ne stanete na prvom pivu, možete iskusiti teške probleme koji mogu trajati po nekoliko dana. Prevencija je najbolji lek, te vam je naš savet da pokušate preventivom da se rešite mamurluka.Da bi se izbegao bol mamurluka u budućnosti, kratak odgovor je da se manje pije. Pored ovoga, možete pomoći svom telu tako što ćete jesti, piti dosta vode i konzumirati alkohol lagano u kontinuitetu. Ovi saveti će vam pomoći da izbegnete mamurluk, a u najgorem slučaju, ako budete mamurni sutradan, simptomi će vam biti znatno slabiji.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Terminal Gastro Bar

Terminal Gastro Bar je casual dining restoran internacionalne kuhinje, smešten u jednom od najlepših delova Beograda, na Vračaru, pored Hrama

Pivara Premier

U svet kraft pivarstva su ušli prateći svetske trendove, sa željom da tržištu ponude svoju verziju kvalitetnog piva   Pivara

Restoran Druga priča

Restoran Druga priča nalazi se na reci Dunav, na samom Zemunskom keju, između restorana Žabar i Keops. Okružen zelenilom i

Fabrika piva u Ada Mall-u

Poslednjih godina tržni centri su promenili mnoge naše navike, a ponudu učinili toliko raznovrsnom da bi to nekom pre par

U SVEMU PRVI

U mnogo čemu su prvi, pa tako i u praktičnosti. Naravno, reč je o Japancima.

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.