Ovo je najbolji lek za mamurluk

Verovatno ste čuli za mit da jedno jutarnje pivo može izlečiti mamurluk, ali da li to zaista funkcioniše

Glavobolja, bol u želudcu i suva usta su glavni simptomi mamurluka, i oni će vas verovatno naterati da se zapitate da li ste protekle noći doneli dobre odluke.

Verovatno ste čuli za mit da jedno jutarnje pivo može izlečiti mamurluk, ali da li to zaista funkcioniše? U neku ruku funkconiše, dok u drugu i ne baš. Vidite, jutarnje pivo, uz doručak, vam može znatno ublažiti simptome mamurluka, ali samo privremeno. U realnosti, konzumacija alkohola, dok je vaše telo u stanju mamurluka, vam samo može produžiti agoniju. Vreme je jedini siguran lek za vaše preterano konzumiranje i podsetnik da budete pametniji sledeći put. Ljudi uglavnom misle da se „klin klinom izbija“, ali to nije slučaj kada se radi o mamurluku.Ovo verovanje je proisteklo iz mišljenja da je mamurluk simptom nestajanja alkohola iz vašeg tela, te ideja logično zvuči, odnosno da ako unesete u organizam još alkohola, da će se mamurluk povući. Ali u praksi ovo vam može samo izazvati još više problema. Možda ćete se osećati malo bolje, ali kada vas alkohol iz piva „pusti“ agonija se nastavlja i produžava se znatno duže.

Sa druge strane, ako ne stanete na prvom pivu, možete iskusiti teške probleme koji mogu trajati po nekoliko dana. Prevencija je najbolji lek, te vam je naš savet da pokušate preventivom da se rešite mamurluka.Da bi se izbegao bol mamurluka u budućnosti, kratak odgovor je da se manje pije. Pored ovoga, možete pomoći svom telu tako što ćete jesti, piti dosta vode i konzumirati alkohol lagano u kontinuitetu. Ovi saveti će vam pomoći da izbegnete mamurluk, a u najgorem slučaju, ako budete mamurni sutradan, simptomi će vam biti znatno slabiji.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.