5 saveta kako odabrati dobro pivo

U velikom izboru piva u srpskim ugostiteljskim objektima postoje ona dobra, ali i ona manje dobra

Ukoliko posećujete ugostiteljske objekte, verovatno ste primetili da je izbor piva veći nego ikada. Za tako veliki izbor piva u ugostiteljskim objektima možemo se zahvaliti kraft industriji piva koja doživljava svoju ekspanziju. Ali u tako velikom izboru logično je da ima piva koja su bolja od drugih.

Danas ćemo pokušati da vam damo savete, a koji će vam pomoći u odabiru kvalitetnog piva. Bitno je napomenuti da svako ima svoj ukus, ali ovi saveti bi trebali da odgovaraju svakom pivopiji, jer jedno je ukus, a drugo je kvalitet.

Prvo što bi ste trebali da uradite kada odete do ugostiteljskog objekta je da tražite "pivsku kartu". U "pivskoj karti" se nalaze sve potrebne informacije i kratak sažetak svakog ponuđenog piva. Ove informacije su od ključnog značaja, jer će vam reći kakav je ukus, miris i tekstura piva. Osoblje je često zauzeto, te ako ih pitate za savete najčešće će vam reći ono što im prvo padne na pamet.

Ali barmen je nešto drugo, ako vam nešto nije jasno pitajte njega. On se takođe verovatno dobro razume u svako od ponuđenih piva i neće mu biti problem da vam pomogne. Kada ispijete par piva, potrudite se da metodom eliminacije odaberete svoja dva ili tri favorita. Ovo je veoma pouzdana metoda koja će vam pomoći da odaberete svoje omiljeno pivo. Trudite se uvek da isprobavate nova piva sa osobom koju poznajete. Sabiranje utisaka vam takođe može olakšati odabir. Ipak se u pivu bolje uživa sa društvom.

Ako budete primenili ove savete pouzdani smo da ćete uspeti pronaći svoje omiljeno pivo, ili dva.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

restoran konoba 32

Restoran Konoba 32

Restoran Konoba 32 nalazi se u centru Pančeva, u ulici koja odiše starim duhom grada. U okviru restorana Konoba 32 nalazi se i fino ušuškana bašta.

PIVO UMESTO VODE?

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, a prodaja ovog pića u SAD godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike